Cel de-al 50-lea caz de coronavirus  confirmat în România este o femeie de 54 de ani din Neamţ, întoarsă din Italia pe 1 martie. Aceasta a fost internată la Centrul de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal de Urgență din Roman din data de 11 martie. Pacienta urma ca în această seară să fie preluată cu izoleta și transportată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

În cursul anchetei epidemiologice s-a stabilit că femeia a intrat în contact cu 6 persoane din familie.

Aceste persoane sunt izolate la domiciliu. Se vor recolta probe și se vor trimite la Iași pentru a fi analizate iar în cursul zilei de mâine, vom vedea dacă se confirmă și la acestea”, a declarat George Lazăr, prefectul județului Neamț, într-o conferință de presă.

Pacienta se simte foarte bine, iar cât timp a fost internată pe CPU Roman a fost în izolare.

Pacienta a intrat în Spitalul din Roman cu fenomene respiratoriii care indicau suspiciunea de coronavirus. S-au folosit echipamente de protecție iar pacienta a stat izolată doar la Centrul de Primiri Urgențe și nu a fost transportată în altă secție. Sau luat măsuri de dezinfecție pentru spațiile în care a fost investigată” , a declarat dr. Daniela Marcoci.

 

Articolul precedentComitet de URGENȚĂ la MAI, pentru coronavirus. Victor Costache: ”Exportul de medicamente a fost SUSPENDAT”
Articolul următor60 de persoane în carantină în Neamț în 5 centre