ACTUALIZARE:

Prefectura Neamț înformează că în această dimineață (11 ianuarie, ora 9:30), la propunerea primarului comunei Trifești, drumul DJ 157 va fi închis până la încetarea viscolului. (există alternativă la acest drum)

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Pe fondul avertizării Cod galben de ninsori abundente și viscol, autoritățile au impus mai multe restricții de circulație pe drumurile naționale, iar pompierii nemțeni au intervenit în mai multe misiuni de degajare a autoturismelor care au derapat în afara părții carosabile.

Astfel, în această dimineață, dimineață (11 ianuarie, ora 9:00) sunt probleme de circulație pe următoarele sectoare de drum:

DJ 207 C Stejaru – Valea Ursului – drum înzăpezit.

La Oniceni nu se circulă. Dj 159 este blocat. Se acționează cu 2 utilaje.

DN 15D (Circulație restricționată la 3,5 t pe DN 15D, între localitățile Piatra Neamț – Roman, începând cu ora 7.00, din cauza ninsorii abundente și a viscolului puternic. Se preconizează că restricţia va fi ridicată în jurul orei 10.00.)

În această dimineață (11 ianuarie), în jurul orei 9:00, pompierii nemțeni au intervenit în două misiuni de degajare a unor autoturisme care au derapat în afara părții carosabile.

Misiune degajare autoturism derapat în afara partii carosabile pe DN 15 D Dealul Marului.
Echipajul care mergea la schimbare la punctul de lucru Poienari a scos masina si a repus-o pe carosabil.

Misiune degajare autoturism derapat în afara partii carosabile pe DN 2 în localitatea Secuieni.
Echipajul de pompieri a scos masina si a repus-o pe carosabil.

Reamintim că este în vigoare o Informare meteorologică valabilă în perioada 10 ianuarie ora 16.00 – 11 ianuarie ora 12.00, prin care s-au prognozat ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitații mixte, polei.

Este în vigoare o Atenționare meteorologică COD GALBEN valabilă în perioada 10 ianuarie ora 22.00 – 11 ianuarie ora 12.00, privind ninsoare/viscol, depunere de strat consistent de zăpadă.

Prognoza pe 24 ore județul Neamț (intervalul 11.01.h08-12.01.h08)

Vremea va fi deosebit de rece, local geroasă noaptea și dimineața. Cerul va fi noros. Local ziua și izolat spre dimineață, va ninge în general slab cantitativ. Vântul va mai avea intensificări trecătoare pe parcursul zilei de 40…50 km/h, apoi va slăbi în intensitate. La munte vântul se va intensifica în a doua parte a nopții și va atinge viteze de până la 80 km/h, spulberând zăpada.Izolat, spre dimineață, vor fi condiții de ceață asociată cu chiciură.

Temperaturi maxime: -6 la -4 grade
Temperaturi minime: -17 la -14 grade

Nu sunt în vigoare atenţionări/avertizări hidrologice.

Coada lacului Izvorul Muntelui este îngheţată. De la viaductul din Poiana Largului până aval 0,2 km de barajul Topoliceni, pe o lungime de 5 km, tronsonul prezintă aglomerări de gheţuri cu grosimi cuprinse între 0,1-2,0 m. Temperatura aerului la Staţia hidrometrică Frumosu la ora 06:00 era de -4,0 oC. Curge zai pe 30% din suprafaţa apei. Nivelurile şi debitele au fost oscilante. Nu s-au semnalat probleme deosebite

SURSĂfoto: arhivă
Articolul precedentIntervenții pentru ambulanțe și mașini înzăpezite
Articolul următorPrima reprezentație a Teatrului Tineretului pe 7 februarie, la Roman