Este COD ROȘU de GRINDINĂ DE MEDII ȘI MARI DIMENSIUNI, vânt puternic, vijelie puternică, frecvente descărcări electrice și averse torențiale ce vor cumula local 40…60 l/mp., în județul Neamț!

Potrivit meteorologilor, până la ora 18:00, avertizarea a fost pentru localitățile Săbăoani, Cordun, Gherăești, Trifești, Bârgăuani, Mărgineni, Secuieni, Ștefan cel Mare, Dulcești, Războieni, Dragomirești, Tupilați, Făurei, Ruginoasa și Văleni.

Până la ora 19:00, localitățile: Roman, Săbăoani, Tămășeni, Cordun, Horia, Doljești, Trifești, Ion Creangă, Sagna, Icușești, Secuieni, Oniceni, Valea Ursului, Dulcești, Bozieni, Gâdinți și Poienari se află sub Cod ROȘU de GRINDINĂ DE MEDII ȘI MARI DIMENSIUNI, vânt puternic, vijelie puternică, frecvente descărcări electrice și averse torențiale ce vor cumula local 40…60 l/mp.

Potrivit prefectului Daniela Soroceanu, în zonele de manifestare a fenomenelor au fost transmise mesaje de avertizare către populaţie prin sistemul Ro_Alert.

Conform primelor informații transmise de autorități, ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice (Codul ROȘU de furtuni) s-au înregistrat următoarele probleme:

  • 2916 de consumatori au rămas fără energie electrică în localitățile: TUPILATI, ARAMOAIA, TOTOIESTI, BORSENI, POIANA, TIRZIA, GROSI, DRAGANESTI, SOIMARESTI.
  • Potrivit ISU Neamţ, în localităţile Ruginoasa şi Bozienii de Sus, apa a ieşit pe DN15D şi a adus aluviuni pe carosabil.
  • De asemenea, în comuna Văleni a ieşit un pârâu din matcă iar autorităţile locale intervin cu utilajele pentru a preveni inundarea gospodăriilor.
  • ACTUALIZARE – ora 20:00 – 1746 de consumatori au rămas fără energie electrică în localitățile: POIANA, TIRZIA, GROSI, DRAGANESTI, SOIMARESTI, BRUSTURI.
SURSĂfoto: arhivă
Articolul precedent108 de clase la liceu și 58 de clase pentru învățământul profesional vor fi în Neamț în anul școlar 2019-2020
Articolul următor”Seara Adrian Rugină” și concert Andra la Piatra Fest 2019