Cosmin Țapu are 25 de ani și este atacant în echipa CSM Ceahlăul Piatra-Neamț din vara lui 2018. A fost golgheterul echipei CSM Roman, iar în perioada ianuarie 2018-iunie 2018 a jucat în Liga 2 pentru Știința Miroslava.

Pasiunea pentru fotbal a moștenit-o de la tatăl său, Gabriel Țapu, fost fotbalist, în prezent antrenor. Așa că în clasa a III-a a început să practice sportul rege.

”Fotbal mi-am dorit dintotdeauna. Îl vedeam pe tatăl meu, care la acea vreme juca și asta îmi doream și eu. Și acum îmi doresc. Nu cred că aș putea face altceva care să nu aibă legătură cu fotbalul”, spune Cosmin Țapu.

Îi place să urmărească toate sporturile, mai puțin cele de iarnă, dar de practicat, practică doar fotbalul. Și nu doar pe teren ci și virtual pentru că lui Cosmin îi place să joace FIFA.

”Joc fotbal în fiecare zi, nu mai am timp alte sporturi”, mai spune atacantul.

Timp nu mai are de alte sporturi și pentru că este logodit. Deși se va căsători peste doi ani, au început deja pregătirile de nuntă. Logodnica gătește bine, dovadă că atacantul e nevoit câteodată să mai țină dietă. Dietă urmează și după câte o vacanță sau după câte un exces cu mâncarea sa favorită, pizza.

Glumeț din fire, Cosmin găsește  o explicație amuzantă pentru faptul că nu are poreclă.” Nu am poreclă. La ce nume am eu nu  îmi trebuie poreclă.  Îmi ajunge numele.”

O pasiune la fel de veche ca fotbalul este admirația față de supereroi. În copilărie, preferat era Spiderman, descoperit într-un serial de desene animate. Acum îi plac toate filmele Marvel, favorit fiind Avengers.

”Actorul meu preferat este Tom Hardy, cât despre  actrițe nu prea contează talentul actoricesc dacă arată bine”, spune Cosmin.

Și totuși dacă ar putea alege o superputere, Cosmin și-ar dori să fie invizibil.

”Mi-ar plăcea să fiu invizibil. Aș putea să văd lumea fără ca să mi se facă simțită prezența. Ar fi ca într-o poveste de spionaj”, ne dezvăluie Cosmin.

S-a integrat bine în echipă, cu unii băieți a mai fost coleg și la Roman.

”Este un băiat liniștit, prea liniștit câteodată, s-a integrat bine în echipă”, spune Marius Rusu.

Aceeași părere o are și Flavius Dumbrăvean :”E un băiat bun, e un băiat liniștit, cu capul pe umeri.”

”Îl știu bine pe Cosmin, am fost colegi și la Roman, ne amuzăm împreună. Dacă ar fi să îl descriu într-un singur cuvânt acela ar fi crazy”, spune Cosmin Rotaru.

Sursă foto: Arhiva personală

Articolul precedentProiectile descoperite de ”căutătorul de comori”
Articolul următorCentrul de asistență socială pentru bunicii noștri, un nou serviciu social dedicat persoanelor vârstnice din Piatra-Neamț