Pe 27 martie, în cadrul vernisajului expoziţiei rezultate în urmă desfăşurării ediţiei a treia a Concursului naţional de arte plastice „Nicolae Milord”, organizatorul competiţiei, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, făcea cunoscută lista premianţilor.

Astfel, Premiul I la secţiunea grafică era acontat de reprezentantul Şcolii Populare de Artă din Piatra-Neamţ, Costin Corfu.

Acesta are optsprezece ani şi este elev al Colegiului Naţional de Informatică din oraş. Susţine că şi-a „descoperit pasiunea pentru arta grafică, încă din gimnaziu, datorită unui prieten, căruia îi plăcea să deseneze. Desenul a reprezentat de atunci o parte din mine, parte pe care doresc să o perfecţionez”.

Costin Corfu este la prima participare la un concurs de anvergură şi consideră că datorează o parte a succesului său şi îndrumătorului de la curs, Radu Macavei.

Acest fapt este considerat ca o experienţă pozitivă a existenţei sale de până acum. „Venind la cursurile Şcolii Populare, mi-am investit energia în transformarea desenului din hobby în posibilul meu mod de viaţă şi asta îmi dă siguranţă că sunt pe drumul cel bun.”Costin a apelat la serviciile oferite de Şcoala Populară de Artă din Piatra-Neamţ, înscriindu-se la cursurile clasei coordonate de pictorul Radu Macavei.

Acum el se pregăteşte pentru examenul de Bacalaureat, intenţionând ca apoi să devină student al Facultăţii de Arte plastice de la Iaşi, componentă a Universităţii de Arte „George Enescu”.

Articolul precedentUn șofer beat a intrat cu mașina în 2 mașini parcate
Articolul următorJuniorii CSM Ceahlăul joacă astăzi acasă în Liga Elitelor