Joi, 18 aprilie, de la ora 10.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Roman se va desfășura cea de-a XI-a ediție a Spectacolului concurs ”De la Dragobete la sărbătoarea Rusaliilor” – Tradiție, legendă și istorie locală.

Spectacolul se va desfăşura cu concursul celor 8 licee din municipiul Roman, al 9-lea echipaj fiind constituit din 3 elevi de la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”.

Numele fiecărei echipe începe cu câte o literă din cuvântul D R A G O B E T E:

  1. Echipa Decişii – Liceul cu Program Sportiv
  2. Echipa Romanticii – Colegiul Naţional „Roman Vodă”
  3. Echipa Adorabilii – Liceul Tehnologic „Vasile Sav”
  4. Echipa Ghiduşii – Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”
  5. Echipa Ocrotitorii – Colegiul Tehnic „Petru Poni”
  6. Echipa Biruitorii – Colegiul Tehnic „Miron Costin”
  7. Echipa Exuberanţii – Liceul Teologic „Episcop Melchisedec”
  8. Echipa Temerarii – Liceul Teologic Romano-Catolic „Sf. Francisc de Assisi”
  9. Echipa Entuziaştii – Colegiul Tehnic „Danubiana”

Juriul este alcătuit din trei membri: preot doctor Florin Aurel Ţuscanu – președintele juriului, profesor Violeta Lăcătuşu – scriitoare şi artist plastic romaşcan și Cristina Panaite – director la Biblioteca municipală „George Radu Melidon” din Roman.

Concursul „De la Dragobete la Sărbătoarea Rusaliilor – Tradiție, legendă și istorie locală” face o trecere printre cele mai importante sărbători şi tradiţii româneşti începând cu Dragobetele și încheindu-se cu Rusaliile.

Echipajele câştigătoare primesc premii în bani şi diplome pentru locul I, locul al II-lea, locul al III-lea şi menţiune, celelalte echipaje primesc diplome de participare, iar toţi participanţii vor primi mascote.

Manifestarea va include și momente artistice susținute de tinere talente roman-vodiste care s-au afirmat în ultimii ani în concursurile locale și naționale: Crina Tamba și Diandra Bancu.

Articolul precedentNinge în Neamț. Vezi starea drumurilor din zona Moldovei (FOTO)
Articolul următorDin 19 aprilie, romașcanii pot depune proiecte la primărie pentru dezvoltarea orașului. Cele selectate vor fi finanțate din buget