Între 19 aprilie și 15 mai 2019 romașcanii pot depune proiecte la primărie pentru dezvoltarea orașului, iar cele selectate vor fi finanțate din buget, unde procesului de bugetare participativă îi sunt alocați 100 000 de lei. Prin acest proces, implementat pentru prima dată de municipalitate, se dorește încurajarea cetăţenilor de a veni cu propuneri de proiecte care să contribuie la îmbunătățirea calității vieții în municipiul Roman.

”Între 16 mai – 31 mai 2019, comisia de evaluare va analiza proiectele, va solicita, în cazul în care consideră necesar, clarificări aplicanților, și va asigura introducerea modificărilor necesare în propunerile de proiect, după care va afișa lista proiectelor eligibile ce vor fi supuse votului cetățenilor. În perioada 03 iunie – 14 iunie 2019, cetățenii sunt invitați să voteze propunerile eligibile de proiect, iar pe 18 iunie 2019 se vor afișa rezultatele. Sper să avem cât mai multe proiecte, pentru ca din viziunea noastră dar și din cea a fiecăruia dintre dumneavoastră să luăm cele mai bune decizii pentru Roman”, a declarat Lucian Micu, primarul municipiului Roman.

Dacă inițial suma alocată procesului de bugetare participativă se dorea a fi de 200 000 de lei, în bugetul pe care îl vor vota consilierii locali sunt cuprinși doar 100 000 de lei. 

”Așa cum am mai spus în spațiul public, deciziile centrale de alocare și împărțire a banilor ne-au vitregit de sume importante, astfel încât putem asigura funcționarea administrației, dar nu și investițiile pe care le aveam în plan și care puteau grăbi dezvoltarea orașului.

Joi, în Consiliul Local se va aproba bugetul pe anul acesta și mă bucur că, împreună cu toți consilierii locali, am discutat pe tema capitolelor de venituri și cheltuieli și am căzut de acord asupra modului de alocare a banilor. Asta înseamnă să faci administrație în interesul cetățenilor și mai puțin politică de dragul imaginii.

Am făcut cât mai multe economii astfel încât, chiar dacă banii sunt foarte puțini, să ne ținem promisiunea și să demarăm anul acesta, pentru prima dată, bugetarea participativă.

Mi-aș fi dorit să pot aloca 200.000 de lei pentru acest lucru, dar avem disponibilă doar suma de 100.000 de lei, bani pe care, în baza proiectelor proprii, fiecare dintre dumneavoastră poate construi ceva pentru orașul nostru. Alți 100.000 de lei vor fi alocați pentru sprijinirea ONG-urilor, cele care, în ultimii ani, se implică activ în viața comunității și implică, la rândul lor, un număr cât mai mare de voluntari”, a mai declarat Lucian Micu, primarul municipiului Roman.

Articolul precedent”De la Dragobete la sărbătoarea Rusaliilor”, un concurs de tradiție, legendă și istorie locală pentru elevii din Roman
Articolul următorVezi în ce zone ale Romanului vor fi reabilitate trotuarele