ACTUALIZARE: DN15 a fost deblocat pe un sens.

În această dimineață, pe DN 15 (Poiana Largului – Bicaz), la aproximativ 1 km de Poiana Largului, un torent a adus în șosea aluviuni.

Se lucrează pentru îndepartarea acestora. A fost anuntat si SDN pentru a trimite un utilaj în zonă. Mai jos de primul blocaj este o porțiune de drum blocată și o bucată din DN15 a fost ruptă. Un alt echipaj de pompieri și un echipaj SDN se afla la fata locului, se lucrează pentru degajarea aluviunilor de pe carosabil. – informează purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Potrivit unei informări a Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP), circulația a fost  întreruptă pe DN 15, km 237+877, pe raza localității Bistricioara, și la km 245 (Poiana Largului), județul Neamț.

Pe fondul ploilor abundente și a viiturilor puternice, un podeț a cedat, rezultând inundarea părții carosabile, cu transport masiv de potmol și resturi arboricole. Pentru a permite evaluarea pagubelor și intervențiile pentru degajarea carosabilului, a fost instituită ruta ocolitoare DJ 155F, prin localitatea Bistricioara.

Menționăm că întreaga zonă este una afectată de alunecări de teren, fiind predată deja constructorului, în vederea executării lucrărilor de consolidare. – spun cei de la DRDP

Articolul precedentCod portocaliu de ploi și inundații în Neamț
Articolul următorPagube și intervenții în urma ploilor. Raportul autorităților