Administraţia Naţională de Meteorologie a emis astăzi, 6 mai, două avertizări Cod galben de ploi și ninsori, începând de astăzi, în mai multe județe printre care și Neamț.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 06 mai, ora 14:00 – 6 mai ora 23:00
Fenomene vizate: perioade scurte de instabilitate atmosferică accentuată;

În intervalul menționat, în Muntenia, cea mai mare parte a Moldovei, local în Transilvania, Dobrogea și la munte, vor fi perioade de instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale. Îndeosebi în intervale scurte de timp se vor acumula cantități de apă care vor depăși 25…35 l/mp.

Notă: Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 6 mai, ora 23:00 – 07 mai, ora 23:00
Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică, precipitații predominant sub formă de ninsoare la munte;

În intervalul menționat în Transilvania, Maramureș, cea mai mare parte a Moldovei și jumătatea de nord a Munteniei vor fi averse, ce vor avea și caracter torențial și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp. Aversele vor mai fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat de grindină.

În zonele montane, iar trecător și în Transilvania și Subcarpații Moldovei, precipitațiile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. La altitudini de peste 1500m vântul va avea intensificări de peste 70…80 km/h spulberând zăpada.

Notă: Mai ales pe parcursul zilei de marți (7 mai) local vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor cu rafale cuprinse în general între 55 și 65 km/h.

Vremea va deveni deosebit de rece pentru această dată în toată țara.

Articolul precedentPe 9 Mai, romașcanii sunt invitați să facă mișcare la “Roman Connect Cross 2019”
Articolul următorJudețul Neamț, sub Cod galben de inundații