Raluca Andreea Miron, Emilia Gabriela Toma și Ștefan Miron sunt cei 3 elevi din județul Neamț care au avut media 10 la examenul de Bacalaureat din acest an. 

Raluca a absolvit Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra-Neamț, profilul matematică – informatică și își propune să meargă la Facultatea de Fizică de la București.

Un copil de excepție și cu o educație deosebită. Nu doar un copil bun la profilul real ci chiar bun la toate. (n.r. – a participat la summitul de la Sibiu) Chiar își merită nota 10.– ne-a declarat Luminița Dorina Drexler, unul dintre profesorii Ralucăi.

Pe parcursul anilor școlari a avut rezultate foarte bune la olimpiade și i-au lipsit doar câteva sutimi pentru a fi „șef de promoție”.

„Călătoria este mai importantă decât destinația” – doresc să spun că mă bucur pentru rezultatul pe care l-am dobândit și este un punct de sprijin important al drumului meu, care devine din ce în ce mai palpitant. Cred că cel mai important a fost că am învățat cu drag și că am acceptat orice provocare.

De-a lungul anilor de liceu, am avut profesori buni care mi-au deschis calea spre lucruri pe care nici nu credeam că le pot face: concursuri, olimpiade, tabere și evenimente. Vreau să le mulțumesc acestora și să le urez să aibă parte de cât mai multe reușite din partea elevilor care urmează să vină.

De asemenea, le mulțumesc familiei și prietenilor mei care m-au susținut și la bine, și la greu, și care au avut încredere în forțele mele și curaj să fie sinceri cu mine atunci când am avut nevoie. – a fost mesajul transmis de Raluca

Ștefan Miron a terminat specializare științe ale naturii, fiind primul elev al Colegiului Național „Gheorghe Asachi” din Piatra-Neamț care a reușit media 10 la Bacalaureat din ultimii ani.

„Mă așteptam la mai multe medii de zece. Așa cum le-am spus și la cursul festiv, e o promoție foarte bună.

Sunt copii foarte buni și nu greșesc spunând că s-a muncit foarte mult la clasă. A fost o echipă extraordinară elev-profesor.

Bineînțeles că elevii s-au pregătit și suplimentar dar munca de la clasă a fost foarte serioasă.” – ne-a declarat Constanța Chelaru, directorul Colegiului Național „Gheorghe Asachi”

Tot media 10 la Bacalaureat a avut și Emilia Gabriela Toma, elevă la profilul Științe ale Naturii din cadrul Colegiului Național „Petru Rareș” din Piatra-Neamț.

Emilia își propune să meargă la Facultatea de Inginerie Aerospațială (Universitatea Politehnică din București).

Mă bucur mult de rezultat, în mod evident. Pot spune că mă așteptam dar, în același timp, am avut emoții pentru că nu se știe niciodată ce se poate întâmpla

Cred că cel mai mult contează să faci ce-ți place și să-ți placă ceea ce faci. Sunt sigură că nu aș fi putut obține aceste note dacă nu eram constantă pe durata liceului și dacă nu eram implicată în ceea ce înseamnă activitatea la ore.

Am învățat de plăcere până și la limba romană, de care se plânge toată lumea. Și asta pentru că am ales să fiu atentă la lucrurile discutate în clasă pentru a nu fi nevoită să învăț comentariile pe de rost acasă.

Le mulțumesc tuturor că mi-au fost alături, în special profesorilor care s-au implicat mai mult decât le cerea datoria și familiei, care m-a susținut constant.

Pentru mine nu e neapărat nota cea mai importantă, ci faptul că mi-am demonstrat că pot să fiu atentă și concentrată într-un moment care contează. Pentru că despre asta este „examenul maturității”.

Felicitări tuturor și mult succes celor care urmează să treacă prin aceleași emoții anul viitor. Totul e posibil dacă ai încredere în tine. – ne-a declarat Emilia Gabriela Toma

Articolul precedentTrei victime după un accident rutier cu trei mașini implicate
Articolul următorUn cunoscut DJ din Piatra-Neamț, condamnat la 8 ani și 2 luni de închisoare