ACTUALIZARE:

O explozie puternică a avut loc astăzi, 31 octombrie, în jurul orei 13:45, la un bloc (D5, scara B) din municipiul Piatra-Neamț (pe strada Dimitrie Leonida). Incendiul a fost lichidat la ora 16:00.

Conform Inpectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț, la fața locului s-au deplasat 3 ofițeri, un maistru militar și 25 de subofițeri cu 5 autospeciale de stingere, două autoscări speciale pentru salvarea de la înălțime, 3 echipaje SMURD, un camion de intervenție, o descarcerare.

Pe lângă echipajele ISU Neamț, la fața locului s-au deplasat și 3 echipaje al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Neamț dar și echipaje al Poliției.

Conform SAJ Neamț, numărul victimelor care au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență a fost de 3 persoane. Pe lângă acestea, medicii au interveni pentru a acorda îngrijiri medicale altor 3 persoane, care au suferit atacuri de panică, dar fără a fi nevoie de transportul acestora la spital.

Dintre victimele transportate la spital, un tânăr de 29 de ani se află în stare foarte gravă (arsuri pe 70% din suprafața corpului) și a fost transferat, cu ambulanța, la Iași (vezi articolul – AICI). O altă victimă este o femeie de 35 de ani, care a inhalat fum și care va rămâne sub observație la spital, iar cea de-a treia victimă transportată la spital a suferit un atac de panică.

În momentul de față (17:30), la locul intervenției se cercetează cauzele exploziei dar și pagubele produse. Din primele informații, mai grav au fost afectate două apartamente (unul de la etajul III și unul de la etajul IV) și acoperișul.

Coform unor surse, se pare că alte 10 apartamente au mai fost afectate de explozie (geamuri sparte de fluxul exploziei).

Deși Primăria Piatra-Neamț, prin Direcția de Asistență Socială, a evaluat situația familiilor afectate, având pregătite 20 de locuri de cazare pentru acestea, se pare că persoanele au ales să meargă la rude.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

O explozie a avut loc astăzi, 31 octombrie, în jurul orei 13:45, în municipiul Piatra-Neamț (pe strada Dimitrie Leonida).

Conform primelor informații oferite de ISU Neamț, este vorba despre o explozie într-un bloc de locuințe, urmat de incendiu, iar mai multe persoane au fost surprinse la etajele superioare.

Cei de la ISU Neamț au trimis toate forțele la fața locului. Tot în zonă s-au deplasat echipaje ale Poliției și ale Serviciului de Ambulanță.

Flăcările s-au extins de la etajul II până la IV și la acoperiș.

Conform ISU Neamț, până în prezent sunt 3 victime. O femeie a fost coborâtă cu autoscara.

Martorii susțin că explozia a avut loc la etajul al III-lea.

ACTUALIZARE: Trei victime după explozia din Piatra-Neamț

Articolul precedentO victimă după un accident între o motosapă și un autoturism
Articolul următorTrei victime după explozia din Piatra-Neamț