O femeie în vârstă de 50 de ani este cercetată de polițiști după ce comercializa în magazinul ei din Piatra-Neamț jucării și rechizite școlare contrafăcute.

Conform IPJ Neamț, la data de 7 februarie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Neamţ au acționat pe linia prevenirii şi combaterii contrafacerii de mărfuri.

Astfel, la o societate comercială din Piatra-Neamț, administrată de femeia de 50 de ani, polițiștii au identificat 130 de articole, respectiv jucării și rechizite școlare, care aveau mărci identice cu mărcile înregistrate pentru articole similare, în valoare de peste 4.000 de lei.

Întrucât nu au fost identificate contracte de licenţă cu titularii dreptului de proprietate intelectuală asupra mărcilor înregistrate, întreaga cantitate de produse, susceptibile a fi contrafăcute, a fost ridicată de polițiști în vederea confiscării.

Polițiștii au demarat cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 84/1998 R.

SURSĂfoto: arhivă
Articolul precedentCei doi senatori PSD de Neamț au votat împotriva creșterii alocațiilor copiilor
Articolul următorPeste 3000 de țigări de contrabandă găsite de polițiști în mașina unui pietrean