În perioada 14-21 iulie 2019, se desfășoară la Piatra-Neamţ cea de-a treia ediţie a Festivalului International de Arte plastice pentru Copii –PIATRA NEAMȚ CREATIV- III 2019.

Profesorul Cristina Petrariu, prin Asociația Culturală „Arte.ro”, a organizat și în acest an un festival dedicate artei, culturii şi dezvoltării personale a celor implicaţi.

Este vorba de prezența a 33 de elevi, 15 profesori, si 22 de parinți alcătuind 12 echipaje, din 8 ţări (Rusia –două echipe, Ucraina- două echipe, Hong Kong, Thailanda – două echipe, Israel, Portugalia, Serbia şi România- două echipe.

Manifestarea pe care o organizăm se doreşte a fi o acţiune culturală anuală dedicată copiilor pietreni dar şi celor din lumea întreagă, precum şi a artei acestora, o celebrare prin lucrările tinerilor artişti a excelenţei în artele vizuale, precum şi un îndemn spre a preţui mai mult pictura, natura, frumosul în general, o încercare de a construi prin copii o lume mai frumoasă, care să prețuiască mai mult valorile autentice, cultura, bunul simţ şi bunul gust.

Dorinţa de a realiza evenimente culturale-reper pentru promovarea oraşului şi certitudinea ca avem elevi foarte buni în domeniul artelor vizuale care au nevoie de o contextualizare corectă, au fost conceptele de bază în realizarea acestui proiect.

Dacă un asemenea festival se poate realiza în ţări mai sărace din punct de vedere economic, şi care poate au şi sub aspect cultural mai puţine lucruri de oferit, fără îndoială că Piatra-Neamţ-ul poate fi un reper important pe o hartă a artei tinere, dinamice, a culturii de un anumit nivel.

Prin acest festival, oraşul se racordează la manifestări similare din Europa şi din lume, strălucind prin istoria şi cultura sa şi aducând astfel, lumea mai aproape.

Subcultura domină astăzi lumea în primul rând în plan artistic şi cultural, mai ales în mediile frecventate de tineri; ne dorim ca prin intermediul acestui festival să oferim o alternativă acestor tineri – în sensul abordării creaţiei artistice, a voluntariatului, a domeniilor cunoaşterii, sau pur şi simplu să creăm un context care să-i inspire pe tineri la lucruri bune pentru comunitate şi pentru ei înşişi, pentru dezvoltarea lor personală”, a declarat profesorul Cristina Petrariu.

Ediţia de anul trecut a fost la superlativ, iar cea de anul acesta va fi cu siguranță peste așteptări.

Programul activităţilor a debutat luni, 15 iulie, cu deschiderea oficială a Festivalului, gazduită de către Sala Milenium a Central Plaza, la ora 11:00, apoi va continua cu o serie de sesiuni de lucru la pictură – peisaj, în plein air (în zilele de luni, marţi, miercuri, vineri) în spaţiul Curţii Domneşti, la Turnul şi Biserica lui Ştefan cel Mare, va continua cu vizite la muzee, expoziţii,workshop-uri şi sesiuni de informare turistică, alaturi de cei 9 voluntari de la Asociaţia Culturală „Arte.Ro” şi elevi pietreni de la şcolile şi colegiile din oraş.

Articolul precedentDouă mașini au luat foc în aceeași zi
Articolul următorBărbat înjunghiat de soție