Cinci copii care se aflau într-o tabăra organizată în stațiunea Durău au ajuns, în noaptea de miercuri spre joi, la spitalul orășenesc „Sfântu Dimitrie” din Târgu Neamț. Pe lângă aceștia, la spital a mai ajuns și un adult care era cu ei (cu atac de panică)

Potrivit DSP Neamț, în data de 17 iulie la ora 21:30 sau prezentat la spitalul din Târgu-Neamț șase persoane cu vărsături, greață, dureri abdominale, scaune diareice, cu debut din seara zilei de 16 iulie și pe parcursul zilei de 17 iulie.

Toate cele șase persoane sunt din tabăra Durău și au domiciliul în județul Prahova. Sub tratament de echilibrare hidroelectrolitică simptomatic regim dietetic starea generală s-a ameliorat și pacienții sau întors în tabără.

În urma anchetei epidemiologice sa constatat că în tabără sunt două grupuri distincte și anume: cel afectat, cu copii cu dizabilități și un alt grup cu 101 copii și 36 de adulți între care nu s-a semnalat niciun caz de boală, toți consumând aceleași alimente de la blocul alimentar al taberei.

Măsuri

  • S-a recoltat 1 coprocultură
  • Sau recoltat probe de alimente, sanitație, apă
  • S-a efectuat ancheta epidemiologică, triaj clinic, supraveghere și control igienico sanitar în unitate
  • S-a recomandat aplicarea riguroasă a măsurilor de curățenie, dezinfecție generală, intensificarea ritmului de dezinfecție generală, Ancheta epidemiologică este în desfășurare
SURSĂfoto: arhivă
Articolul precedentVezi programul competițiilor ecvestre care au loc în aceste zile în Baza Hipică din Piatra-Neamț
Articolul următorEvocare I.I. Mironescu, la 80 de la trecerea în eternitate, la Biblioteca Județeană