Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

UNGUREANU BOGDAN ANDREI, la data faptei reprezentant al S.C. Lilfarm S.R.L, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,

ZABAVSCHI VIOREL, la data faptei inspector în cadrul Inspectoratului Județean în Construcții Neamț, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,

S.C. LILFARM S.R.L., pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: 

În perioada 2014-2015, inculpatul Ungureanu Bogdan Andrei, în calitatea menționată mai sus, a depus cu rea-credință la Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (la O.J.F.I.R.) Neamț mai multe documente cu un conținut nereal, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul proiectului intitulat “Construire minicentru SPA și teren de tenis în comuna Vânători-Neamț jud Neamț”.

Unul dintre documentele depuse la O.J.F.I.R. Neamt, a fost furnizat de inculpatul Zabavschi Viorel, care, în calitate de inspector în cadrul Inspectoratului Județean în Construcții Neamț, a întocmit și semnat un proces verbal de inspecție în execuție în conținutul căruia a menționat în mod nereal că a efectuat o inspecție tehnică la obiectivul prevăzut în proiectul respectiv.

În baza înscrisurilor false, beneficiara S.C. Lilfarm S.R.L. a încasat pe nedrept suma de 133.481 lei, reprezentând contravaloarea cheltuielilor aferente primei tranșe.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (A.F.I.R.) nu s-a constituit parte civilă în cauză deoarece debitul a fost recuperat integral.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamț, informează DNA Bacău. 

Articolul precedentFraudarea fondurilor europene. Prejudiciul, peste 9 milioane de lei
Articolul următorCod galben, fără probleme deosebite în Neamț