Geto-Dacii din Moldova revin în weekend-ul 11-12 mai, la Roman. Aceștia vor desfășura activități de reconstituire istorică în cadrul evenimentului ”Bucurie în mișcare”, eveniment organizat de Asociaţia „Muşatinii” împreună cu partenerii locali.

Cei care doresc să întoarcă timpul în urmă cu două mii de ani  sunt așteptați sâmbătă și duminică, de la ora 11:00, în Piața Roman Vodă, unde desprinși parcă de pe Columna lui Traian, Geto-Dacii din Moldova vă vor oferi crâmpeie din viața dacilor.

”Asociația Culturală Geto-Dacii din Moldova va monta o tabără fortificată de tip palisadă, în care se vor afla mai multe corturi și în incinta căreia copiii și nu numai vor avea acces la diversele ateliere meșteșugărești și interactive, vor putea asista la demonstrații de luptă, prezentări de echipamente civile și militare ale strămoșilor noștri geto-daci sau ale aliaților/dușmanilor lor: scito-sarmați, celți, bastarni. În acest fel ne continuăm misiunea de a promova patrimoniul istoric și cultural al strămoșilor noștri geto-daci, în județul Neamț, participând anii trecuți la festivalurile Zargidava, Petrodava,  la evenimente organizate de diferite școli din Roman, iar luna trecută la sărbătorirea a 600 de ani de atestare documentară a comunei Borlești.

Din păcate anul acesta bugetului Primăriei Roman nu permite realizarea celei de a doua ediție a festivalului Zargidava, dar chiar și așa pentru noi cei din Asociația Culturală Geto-Dacii din Moldova este o mare bucurie să ne reîntoarcem la Roman și să avem posibilitatea de a însămânța în inimile copiilor iubirea de țară, de străbuni și oferindu-le totodată posibilitatea să traiască pe viu împreună cu noi o filă din istoria strămoșilor noștri. Mulțumim domnului Ovidiu Albert și domnului primar Lucian Micu pentru invitație”, este mesajul transmis de Constantin Lăpușneanu, președinte Asociația Culturală Geto-Dacii din Moldova.

Articolul precedentCSM Ceahlăul, în fieful unui adversar care nu a pierdut în 2019
Articolul următorIncursiune în timp alături de fioroșii războinici daci, legionarii romani, gladiatorii și nimfele dace la Festivalul Dacic Petrodava