DSP Neamț informează că în săptămâna 25 februarie – 3 martie de supraveghere epidemiologică numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute ( IACRS) a fost de 2019, cu un număr de 38 internări, marcând o ușoară tendința scădere față de cel înregistrat în săptămâna precedentă (2076 cazuri cu 43 bolnavi internați).

Numărul de pneumonii raportate, în ușoară scădere, a fost de 454 cu un număr de 111 internări (față de 551 cu 114 internări săptămâna precedentă).

Din analiza pe grupe de vârstă se constată că, ratele de incidența cele mai crescute pentru IACRS și pneumonie se înregistrează la grupele de vârstă 0-1 ani, 2-4 ani și peste 65 ani.

Activitatea gripală, a evoluat a evoluat cu o intensitate medie, cu apariția de cazuri sporadice de gripă pe teritoriul județului Neamț. S-au înregistrat 14 cazuri de gripă: 4 cazuri la grupa de vârstă 15-49 ani, 2 cazuri la grupa de vârstă 50-64 ani, 8 cazuri la grupa de vârstă de peste 65 ani.

Un număr de 13 de cazuri de gripă s-au prezentat Secția de Boli infecto-contagioase a Spitalului Județean de Urgență P. Neamț și 1 caz la Secția de Boli infecto-contagioase a Spitalului Municipal de Urgență Român, cu forme ușoare și medii de boală.

Precizăm faptul că în acest sezon de supraveghere epidemiologică a infecțiilor respiratorii acute, pneumoniilor și gripei s-au raportat pe teritoriul județului un număr de 170 cazuri clinice compatibile cu diagnosticul de gripă, cu forme ușoare și medii de boală.

Nu s-au recoltat probe pentru cazuri clinice compatibile cu diagnosticul de gripă. În sezonul gripal 2018-2019 s-au administrat 35800 doze de vaccin antigripal, cu vaccin distribuit gratuit de către Ministerul Sănătății. În cabinetele medicilor de familie și la nivelul DSP Neamț nu mai sunt în stoc doze de vaccin gripal.

Articolul precedent49 de familii din Neamț vor primi ajutoare de urgență de la Guvern
Articolul următor46 de incendii de vegetație uscată în primele două luni ale anului. Vezi măsurile de prevenire