Vineri, 3 aprilie, a ajuns la Piatra-Neamț aparatul de testare pentru virusul Covid-19. În câteva zile se vor interpreta testele  și la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, declarat de către Ministerul Sănătății ca fiind Spital COVID-19, începând cu data de 31 martie 2020.

„Sunt extrem de bucuros deoarece Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț are aparatul de testare moleculară real-time PCR! Este ceea ce le-am promis nemțenilor că voi reuși să fac, pentru salvarea pacienților infectați cu temutul virus.

Odată cu sistemul PCR, au ajuns și testele pentru confirmarea sau infirmarea infecției!! De miercuri, 8 aprilie, vor fi făcute primele teste.

Din 11 milioane de lei alocați de la bugetul județului cumpărăm cea mai importantă aparatură și cele mai bune echipamente de protecție, care să fie utilizate de sistemul medical nemțean în perioada pandemiei de coronavirus.

Din inimă, cu responsabilitate și cu grijă sinceră pentru fiecare nemțean, acționăm! Facem, nu povestim!

Sunt la curent cu tot ce apare ca și aparatură, atât la nivel național cât și mondial. Am încredere că de la o zi la alta, sistemul medical nemțean este tot mai bine pregătit pentru tratarea pacienților care sunt diagnosticați cu această boală Covid-19.

Grija mea: Nemțenilor mei să nu le lipsească nimic din ce poate salva măcar o viață!
Ținta noastră: sănătatea! Nu victime!

Domnul să ne aibă în paza cea bună!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

 

            

Articolul precedentReguli noi pentru nemțenii cu probleme de sănătate. Consultații și rețete, la distanță
Articolul următorCoronavirus Neamț- situația la data de 4 aprilie