Doi pietoni care au traversat strada prin loc nepermis și fără să se asigure au ajuns în stare gravă la spital după ce au fost victimele a două accidente rutiere.

Primul accident a avut loc marți, în jurul orei 17:00, în orașul Bicaz.

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Neamţ, Robert Costan, din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit faptul că un bărbat de 44 de ani, din Bicaz, a condus un autoturism pe strada Dimitrie Leonida din Bicaz, având direcția de deplasare str. Stejarilor către str. Aleea Teilor. Când a ajuns în dreptul unei unități de învățământ, din curtea acesteia ar fi ieșit un bărbat, de 34 de ani, care nu s-ar fi asigurat, moment în care a fost acroșat de autoturism.

În urma impactului, pietonul a căzut pe carosabil iar la fața locului s-a deplasat un echipaj al Serviciului de Ambulanță și transportat la Spitalul Orășenesc Bicaz, cu diagnosticul policontuzionat, traumatism cranio-cerebral.
De la spitalul din Bicaz, victima a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț

Cel de-al doile accident a avut loc miercuri, în jurul orei 19:00, pe DJ 155 N, în comuna Țibucani.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit faptul că un bărbat de 30 de ani, din Țibucani, a condus un autoturism pe DJ 155 N, din direcția Țibucani – Davideni, iar la un moment dat a surprins și accidentat un pieton (o femeie de 75 de ani, din Țibucani), care s-ar fi angajat în traversarea drumului prin loc nepermis și fără a se asigura.

În urma impactului, victima a suferit leziuni, fapt pentru care a fost preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanță și transportată la Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț cu diagnosticul policontuzionată, traumatism cranio-cerebral, pierderea cunoștinței.

În ambele situații, conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negativ. Poliţiştii continuă cercetările pentru vătămare corporală din culpă. – ne-a declarat Robert Costan.

SURSĂfoto: arhivă
Articolul precedent,,Violența domestică nu are scuze”,proiect finanțat din fonduri europene la Târgu Neamț
Articolul următorAmenințări la adresa familiei unui șef de partid din Neamț (FOTO)