Un incendiu izbucnit la locuinţa preşedintelui unei secții de votare din județul Neamț a suspendat, temporar, procesul de vot. 

Conform ISU Neamț, sâmbătă (6 octombrie), în jurul orei 20:00, pompierii nemțeni au intervenit într-o misiune stingere incendiu la o locuință particulară în  localitatea Săvinești.

La locul evenimentului s-au deplasat patru echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri PiatraNeamt, cu doua autospeciale de stingere cu apa si spuma, un autocamion de interventie si o ambulanta SMURD. În urma incendiului au ars: acoperişul locuinţei pe o suprafaţă de aproximativ 250 metri pătraţi, mobilierul şi bunurile din 4 camere, iar tavanul a fost deteriorat pe o suprafaţă de aproximativ 200 metri pătraţi. Totodată, flăcările s-au extins şi la o altă locuinţă unde au ars circa 3 metri liniari din coama casei şi 5 metri pătraţi astereală din lemn.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost burlanul metalic de evacuare a fumului neprotejat corespunzător faţă de materiale combustibile.

Conform purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, agentul Georgiana Moşu, la respectiva secție de votare (secţia de vot numărul 414 din localitatea Săvineşti) s-a suspendat temporar procesul de vot (în intervalul orar 20:00 – 20:35).

Pe perioada suspendării votului nu au fost persoane care să se fi aflat în imposibilitatea de a-şi exercita dreptul de vot. Totodată, paza secţiei de vot a fost asigurată de personalul MAI, conform legii„, a precizat Georgiana Moşu.

Președintele secției a fost schimbat în această dimineață, prin hotărârea Biroului Electoral Județean Neamț.

Articolul precedentDouă mașini distruse de un incendiu pus intenționat
Articolul următor8% prezență în Neamț până la ora 10:00