Începând de mâine, 20 septembrie 2018, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va transmite mesaje de testare prin intermediul aplicației RO-ALERT în județul Neamț.

Conform ISU Neamț, în următoarea perioadă se va pune în aplicare un plan de testare, astfel:

–         în data de 20.09.2018, în intervalul orar 17.00-19.00, I.G.S.U. va transmite mesaje de avertizare într-un punct aflat la intersecția județelor Neamț, Iași și Vaslui.

–         în data de 21.09.2018, ISU Neamț va transmite mesaje de avertizare astfel:
în intervalul 10.00-12.00, în mun. Piatra-Neamț și Roman, orașul Tîrgu-Neamț și com. Poiana Teiului.
în intervalul 17.00-19.00, în jumătate din suprafața U.A.T. Piatra-Neamț.

–         în data de 24.09.2018, ISU Neamț va transmite mesaje de avertizare în intervalul 10.00-12.00 sau în intervalul 17.00-19.00, în toate U.A.T. din județul Neamț.

–         în data de 25.09.2018, I.G.S.U. va transmite mesaje de avertizare, în intervalul 10.00-12.00, respectiv17.00-19.00, în U.A.T.-uri din regiuni formate din 2-3 județe.

–         în data de 26.09.2018, I.G.S.U. va transmite mesaje de avertizare, în intervalul 10.00-12.00, respectiv17.00-19.00, în U.A.T.-urile din toată România.

Pentru ca utilizatorii să poată recepționa mesajul pe telefoanele mobile, acestea trebuie configurate pe baza modelelor existente aici: https://ro-alert.ro/configurare/

Portalul www.ro-alert.ro este proiectat ca sursă completă de informare a populației și detaliază atât modul de difuzare a mesajelor de tip Cell Broadcast, cât și posibilitatea de configurare a telefoanelor mobile pentru a permite recepționarea mesajelor difuzate în situații de urgență.

Portalul informativ cuprinde următoarele secțiuni:

Prezentarea sistemului RO-ALERT:
– Configurare telefon
– Standarde – oferă informații privind tehnologia Cell Broadcast
– Întrebări frecvente
– Instalează aplicația DSU
– Contact

Secțiunea „Configurare telefon” asigură informații complete despre modul de configurare a telefoanelor mobile în toate rețelele, astfel încât publicul să poată recepționa mesajul pe telefonul mobil de care dispune. Sistemul utilizează infrastructurile rețelelor operatorilor de comunicații mobile din România.

Mesajele RO-ALERT pot fi recepționate pe întreg teritoriul României acolo unde există acoperire a rețelelor publice de comunicații mobile și nu este necesară instalarea unei aplicații pe telefoanele mobile. Sistemul RO-ALERT funcționează indiferent dacă utilizatorul deține servicii de tip abonament sau prepay, iar recepționarea mesajelor nu generează costuri sau taxe suplimentare pentru utilizatori.

Mesajul de avertizare poate fi transmis doar pentru anumite zone amenințate de situații de urgență și este particularizat în funcție de tipul evenimentului produs ori prognozat. Configurarea telefonului mobil nu necesită comunicarea numelui și a numărului de telefon al utilizatorului.

Secțiunea “Întrebări frecvente” oferă răspunsuri la întrebări legate de sistemul RO-ALERT, acoperind detalii tehnice, reguli de comportament în cazul recepționării mesajelor de avertizare. În plus, portalul ro-alert.ro asigură conexiunea cu celelalte surse de informare puse la dispoziție de Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Sistemul RO-ALERT este implementat de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) și cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS).

Articolul precedentNemțean pe cel mai înalt munte din Orientul Mijlociu (FOTO)
Articolul următorReținut după ce a intrat pe geam și a furat 3 telefoane de 9.000 de lei