În luna ianuarie 2019, inspectorii ITM Neamț au descoperit 12 persoane muncind ”la negru”. Cei 5 angajatori nu încheiaseră formele legale de angajare, drept pentru care  s-au aplicat 5 amenzi în cuantum de 240.000 lei.

”Cu prilejul controalelor întreprinse în cursul lunii ianuarie 2019, pentru nerespectarea prevederilor H.G. nr. 905/2017 privind registrul general de evidenţă al salariaţilor au fost dispuse 70 de măsuri, în sensul respectării dispoziţiilor legale referitoare la înregistrarea elementelor prevăzute la art. 3, alin. 2, lit. a – i din actul normativ menţionat, cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii. A fost aplicata 1 sancţiune contravenţională de 500 de lei”, informează ITM Neamț.

În domeniul sănătății și securității în muncă, în luna ianuarie, 7 inspectori ITM  au realizat 118 vizite de control şi evaluare la unităţi economice şi au aplicat în total 120 de sancţiuni contravenţionale in cuantum de 8.500 lei.

”La Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamţ au fost comunicate 16 evenimente , din care 14 cu incapacitate temporară de muncă (cădere la acelaşi nivel/de la mică înălțime, utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă, accident de traseu, cauze patologice) si 2 evenimente soldate cu deces ( 1 eveniment in care victima a fost vătămată de un echipament de muncă in exploatare forestieră, 1 eveniment in care victima a decedat prin înec).”, informează ITM Neamț.

 

 

Articolul precedentRegulamentul privind normele de gospodărire, întreţinere, curăţenie şi estetică în Roman. Vezi noile amenzi
Articolul următorInspecție la locurile de joacă din Roman