Duminică, 7 octombrie, salvamontiștii nemțeni  au intervenit pentru salvarea unui turist belgian cu traumatism de membru inferior , accidentat într-o zona stâncoasă, foarte dificilă din Masivul Ceahlău – jgheabul Scăiuș. Misiunea de salvare a durat aproximativ 6 ore și 30 de minute.

”În jurul orei 9 Dispeceratul Național Salvamont și 112 au anunțat că, în zona Polița cu Ariniș -Trecătoarea Ursului -Jgheabul Scăiuș la altitudinea de 1700m ,un turist din Belgia a suferit un traumatism de membru inferior și se află în dificultate, poate pe cel mai dificil traseu din masiv. Salvatorii montani din Baza Dochia s-au deplasat cu echipa de prim răspuns și au reușit în scurt timp să localizeze victima să imobilizeze membrul afectat și să izoleze termic victima.

Au trebuit pe urmă să aștepte echipa de suport din Durău, deoarece traseul decis pentru evacuare avea tronsoane dificile, cu zone de stâncă , pante foarte înclinate și zone accidentate , unde trebuiau făcute asigurări suplimentare, existând riscul de cădere în gol atât a victimei cât și a salvatorilor.

În jurul orei 16, după patru ore de manevre specifice operațiunilor de salvare în abrupt, intervenția s-a finalizat și victima a fost dusă în Stațiunea Durău”, informează Salvamont Neamț.

Articolul precedentPrima victorie a Vulpițelor Galbene din acest campionat
Articolul următor20 de locuințe ANL destinate personalului medical