”Ionele, lasă declarațiile și apucă-te de treabă!” , este mesajul postat pe o rețea de socializare de către senatorul PNL Eugen Țapu-Nazare. Liberalul a ripostat la declarațiile președintelui CJ Neamț, Ionel Arsene, făcute în urmă cu câteva zile.

”Duelul” dintre cei doi politicieni a început în urmă cu ceva timp, când senatorul liberal invoca problemele din Spitalul Județean Piatra-Neamț pe care, în opinia lui Eugen Țapu-Nazare, administrația județeană și centrală încearcă să le ascundă. Dacă primele schimburi de replici în presă sau pe rețelele de socializare au rămas în granițele subiectului abordat, iată că de câteva zile, spiritele s-au încins, iar mesajele transmise de cei aleși să ne reprezinte sunt din ce în ce mai ”savuroase”. Fiecare dintre cei doi protagoniști a început să folosească, în declarații diverse ironii, care nu au nicio legătură cu subiectul spitalului.

”Vorba din popor „prostul nu e prost destul, dacă nu e și fudul“, se potrivește perfect lui Eugen Țapu Nazare, care flutură minciuni în presă, cum că Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț ar avea datorii și nimănui (din PSD) nu i-ar păsa.

Raportându-se la o situație financiară a spitalului valabilă în luna martie, acest parlamentar vrea să inducă ideea că unitatea spitalicească se confruntă cu grave probleme, ministerul de resort este indiferent față de soarta acestui spital și, mai mult, Consiliul Județean Neamț, reprezentat de către mine în calitate de președinte, nu are nici o atitudine în fața problemei semnalate de către el.

Obișnuit să citească până învață pe de rost doar cărțile de șeptică, Țapu nu înțelege ce e aia o factură, termen scadent sau plăți curente, noțiuni specifice oamenilor serioși. Doar pentru a găsi pretext să atace PSD – pentru că asta înseamnă în mintea lui să facă Opoziție, știe că trebuie să arunce cu acuze și nu să vină cu vreo idee – marele liberal de Neamț nici măcar nu s-a obosit să întrebe la Consiliul Județean care este situația reală!

Domnule Țapu, sunteți departe de realitate! Departe tare și ar trebui, ca un fost om de afaceri ce sunteți, să știți să interpretați facturile, să nu amestecați mere cu pere sau țevile de la canalizare cu perfuziile! Încurcați plățile curente cu cele aflate în sold și cu datoriile trecute de termen! Ar trebui să știți că în momentul în care o factură ajunge în contabilitate, ea se înregistrează. Adică apare în sold, dar nu este considerată datorie decât după ce îi trece scadența! (…)

Sincer să fiu, mă surprinde că Țapu este atât de guraliv în presă. Pentru că în Parlament a avut o singură (1) luare de cuvânt din 2016 până azi. Ceea ce e un progres, pentru că între 2012 și 2016 nu a avut niciuna! Este doar purtător de batistuță în parlamentul României în deserviciul nemțenilor!”, este mesajul președintelui CJ Neamț, Ionel Arsene pe care îl puteți citi integral AICI

Replica senatorului liberal nu a întârziat să apară, care nu s-a lăsat mai prejos în inserarea unor aluzii în mesajul transmis.

”Ionele, lasă declarațiile și apucă-te de treabă. Au trecut trei ani și județul arată jalnic. Nu mai poți păcăli pe nimeni cu inaugurări de șantiere doar când vine vreun ministru. Ionele, știm cu toții că îți place să apari la televizor, în ziare, știm că-ți place să mimezi munca și să te consideri important.

Numai că, între două ședințe foto, rezolvă și problemele din Spitalul Județean. Din când în când, mai treci și pe acolo, mai vorbește cu medicii, cu asistentele. Nu ar fi rău să intri prin saloane, să stai de vorbă cu pacienții. Ionele, a gestiona problemele unui județ este o treabă mai serioasă decât să schimbi valută în piața din Tg. Neamț.

Nu este pentru oricine. Dacă viața te-a adus pe un scaun călduț, fii bărbat și lasă ceva în urmă.

Acum, să nu te superi că îți mai semnalez problemele din județul pe care-l conduci. În loc să dai comunicate de presă otrăvite, mai bine te-ai apuca de treabă.(…)

Iar dacă batista mea îți provoacă neplăceri, află că este mai onorabilă decât șosetuțele cu care ne-ai încântat. Cu sau fără șosetuțe, Ionele, dragă, înainte să te duci după Dragnea, mai cârpește o stradă, un podeț, mai dă drumul la o investiție.

Lasă ceva în urmă, pentru că, după (știi tu la ce mă refer), tot aici, în Piatra ai să te întorci”, este mesajul senatorului Eugen Țapu-Nazare, pe care integral îl puteți citi AICI

 

 

 

Articolul precedentZiua Drapelului Național, sărbătorită la Piatra-Neamț (VIDEO)
Articolul următorCum ne apărăm de caniculă. Sfaturi de la ISU Neamț: evitați expunerea la soare, efortul fizic intens, nu consumați alcool