Ziua Drapelului Național, sărbătorită la Piatra-Neamț (VIDEO)

Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998.

Conform legii, această zi este marcată de către autoritățile publice și de celelalte instituții ale statului prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific, consacrate istoriei patriei, precum și prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităților Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului de Interne.

La Piatra-Neamț, Ziua Drapelului Național a fost sărbătorită în Piața Tricolorului (lângă Palatul Administrativ), începând cu ora 10:00.

La eveniment a participat prefectul Daniela Soroceanu, care a declarat:

„Mă simt deosebit de onorată să fim împreună, astăzi, pentru a sărbători Ziua Drapelului Național, la cei 171 de ani de la prima declarare a tricolorului ca simbol național.

În anul revoluției de la 1848, cei care au rostit pentru prima dată cuvintele ”Dreptate și Frăție” au adunat într-un buchet cele mai frumoase trei culori din lume:

– Roșu, simbolul sângelui vărsat de-a lungul istoriei pentru păstrarea identității,

– Galben, bogăția și grânele țării noastre,

– Albastru cerului și al apelor,

Și le-au înălțat drept drapel național în numele libertății și unității neamului românesc.

La ceas de sărbătoare, se cuvine să privim câteva secunde în interiorul nostru, acolo unde fiecare dintre noi avem acel sentiment natural, firesc, denumit simplu patriotism. Să ne amintim că Drapelul Național este martorul celor mai importante momente ale istoriei, ale acelor evenimente care au definit România și, ulterior, au propulsat-o în rândul țărilor europene.

Cu această ocazie, adresez un mesaj de recunoștință înaintașilor noștri pentru sacrificiul lor în lupta pentru unitate și independență, precum și românilor de pretutindeni, care se simt mândri de apartenența lor și de valorile noastre naționale.

La mulți ani, Tricolor!

La mulți ani, România!

Articolul precedentAtenție șoferi! Sens unic modificat pe o stradă în Roman
Articolul următor”Ionele, lasă declarațiile și apucă-te de treabă!” Țapu a ripostat după declarațiile lui Arsene