Ionuț Husariu, atlet legitimat la Clubul Sportiv Ceahlăul Piatra Neamț, a câștigat medalia de argint a Campionatului Balcanic de alergare Montană ca și component al naționalei de seniori a României.  Concursul a avut la la Câmpulung Moldovenesc și a adunat la start cei mai buni sportivi din această zonă a Europei.

Ca reușită individuală, Ionuț Husariu a terminat cursa de 12.000 de metri pe locul 7, cu timpul de 1 oră, 13 minute și 40 sutimi, chiar de ziua sa de naștere. Tricolorii au încheiat concursul pe locul 2, după Turcia, dar înaintea Sloveniei.

„A câștiga o medalie la acest nivel este o realizare de foarte mare importanță. Țin să îl felicit pentru reușita sa, pentru ambiția de care a dat dovadă și pentru determinarea din antrenamente. Condițiile de concurs nu l-au ajutat însă și nu i-au fost pe plac. A plouat foarte tare și traseul a devenit extrem de dificil“, a declarat Iulia Olteanu, antrenorul sportivului la CS Ceahlăul.

Visul lui Ionuț Husariu este acum de a ajunge la Campionatul Mondial de Alergare Montană pe distanță lungă, adică 40 de kilometri. Competiția este anunțată în calendarul internațional pentru luna noiembrie și ar urma să se desfășoare în Argentina. El face parte deja din lotul lărgit al României.

Articolul precedentAmenzi de peste 6. 000 de lei, în aprilie, în sectorul produselor de origine nonanimală
Articolul următorZece juniori noi în urma acțiunii de selecție de la CSM Ceahlăul