Plutonierii adjutanți Savin Ionel și Condurache Nicolae Răzvan, ambii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț au revenit în țară după 6 luni de misiune în Afganistan.

Participarea la această misiune a fost o provocare, dar și o dovadă a pregătirii profesionale, a dăruirii și a spiritului de sacrificiu testându-ne astfel rezistența psihică dar și fizică” a declarat plutonier adjutant Condurache Nicolae Răzvan aflat la prima misiune internațională.

Subofițerii au fost primiţi într-un cadru festiv organizat la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț, unde comandantul unității, locotenent – colonel Olariu Radu -Vasile, i-a felicitat și le-a adresat cuvinte de apreciere pentru dedicarea şi profesionalismul de care au dat dovadă și le-a urat: „Bun venit acasă!”

Cei doi jandarmi nemțeni au fost selectați în urma unor examene prin care le-au fost testate cunoştinţele de specialitate şi au participat, în perioada august 2018 – martie 2019, la misiunea NATO Resolute Support, ocazie cu care au făcut parte din echipa de securitate în cadrul contingentului de jandarmi români care a executat misiuni de instruire și perfecționare a forțelor de ordine afgane.

Pentru modul exemplar de executare a serviciului şi pentru rezultatele obţinute, au fost decorați cu medalia Non-Article 5 pentru serviciul în slujba NATO.

Articolul precedentPeste 15 000 de fire de flori și câteva mii de arbori, plantați în Roman
Articolul următorReținut de polițiști pentru furt din locuință, acces ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos