Primăria municipiului Roman a demarat, începând cu luna martie, o nouă campanie de plantare de flori și arbori în oraș. Până la acest moment, s-au plantat nu mai puțin de 15.500 de fire de flori, crescute în serele proprii ale Primăriei municipiului Roman, iar acțiunea va continua și în următoarea perioadă.

În același timp, pentru a asigura o perdea de protecție a orașului, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență a plantat 3.500 de salcâmi în zona străzilor Ciocârliei și Salciei, precum și în liziera de la Podul CFR, iar în aceste zile se plantează 2.000 de salcâmi și salcii în zona fostului depozit temporar de deșeuri.

Cu echipele Direcției Servicii Edilitare, în prima săptămână a lunii aprilie, se vor planta 50 de arbori pe strada Ștefan cel Mare – centrul vechi al orașului. La aceștia se adaugă și cei 100 de puieți de stejar plantați la începutul lunii în Parcul Municipal.

”Grija pentru natură este importantă pentru mine, de aceea am continuat ca, în fiecare an, să plantăm un număr cât mai mare de arbori în oraș. Anul acesta vom doborî 83 de arbori, care sunt bătrâni și reprezintă un pericol, dar numărul de puieți noi plantați este de fiecare dată mai mare decât tăierile. Este drept că nu toți arborii plantați de noi se prind, mulți sunt distruși și de cetățenii care nu știu să se comporte civilizat, dar am observat că, de la an la an, și în asociațiile de proprietari, dar și în zona caselor, romașcanii încep să se îngrijească de puieți, să-i ude, să-i protejeze, semn că grija pentru natură începe să fie resimțită de cât mai mulți dintre noi și asta este un câștig pentru întreaga comunitate”, a precizat primarul Lucian Micu.

În campania de plantări de flori de primăvară, în spațiile verzi din oraș s-au sădit pansele, petunii, bumbișori, salvie și cineraria. În perioada următoare, vor fi plantate flori în alveolele din Pietonal Ștefan cel Mare, Bibliotecă, scuar Hotel, Giratoriu Favorit, fântâna de la Spitalul Vechi, Banc Post, Școala ”Alexandru Ioan Cuza” și giratoriul de pe Artera Roman Vest.

Articolul precedentExplozie butelie urmată de incendiu la o locuință
Articolul următorJandarmii nemțeni s-au întors din Afganistan (FOTO)