Administraţia Naţională de Meteorologie a emis astăzi, 31 iulie, două avertizări Cod galben de manifestări de instabilitate atmosferică în județul Neamț.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 31 iulie, ora 15 – 31 iulie, ora 23, în zonele de munte, precum și în Crișana, Banat, jumătatea de nord a Munteniei și a Olteniei, local în Transilvania și nordul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

În intervalul 31 iulie, ora 23 – 01 august, ora 11, în Crișana, cea mai mare parte a Munteniei și a Transilvaniei, precum și zonele de munte vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Meteorologii au emis și o informare meteo de manifestări de instabilitate atmosferică, în perioada 31 iulie, ora 13 – 01 august, ora 23.

Îndeosebi după-amiaza și noaptea, vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp. – spun cei de la ANM

Notă: În după-amiaza zilei de miercuri (31 iulie) disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, în regiunile vestice, sudice, sud-estice și izolat în restul teritoriului. Local în Oltenia, Muntenia și Dobrogea continentală va fi caniculă.

SURSĂsursa: ANM
Articolul precedentMinoră din Piatra-Neamț, dată dispărută (FOTO)
Articolul următorCutremur cu epicentrul în județul Neamț