Duminică, 17.03.2019 a fost lansat proiectul sportiv numit ” MTB Cupa Moldovei”, care în anul 2019 va fi cel mai amplu circuit de ciclism organizat în România,  urmând a  se  desfășura pe teritoriul județelor din Moldova, cât și în Republica Moldova. 

Proiectul a apărut ca rezultat al pasiunii pentru ciclism montan ce animă membrii din : Asociaţia Sportivă Real Sports Iaşi, Asociaţia Club Sportiv MTB Roman, Asociaţia Sportivă SUCEAVA  PE  BICICLETĂ, Asociaţia Club Sportiv PRO MOUNTAIN SPORTS Iaşi, Asociaţia VELO POWER Focşani, Clubul Sportiv MONTICOND Ipoteşti, Asociaţia Club Sportiv NORD Darabani, Asociaţia Obştescă Club Sportiv de Ciclism „MOUNTAIN  BIKE” Chişinău și Asociaţia RENAŞTEREA  BICAZULUI.

Circuitul cuprinde  9 etape de concurs, care vor avea loc  în perioada 11 Mai – 05 Octombrie, după cum urmează :

 • Etapa I – 11 Mai, Orheiul Vechi XCM

 • Etapa II – 19 Mai, VeloPower MTB Epic Challenge 2019

 • Etapa III – 01 Iunie, MTB Dragomirna

 • Etapa IV – 15 Iunie, Bucovina MTB

 • Etapa V – 13 Iulie, MTB Roman Maraton

 • Etapa VI – 17 August , MTB Maratonul Nordului

 • Etapa VII – 07 Septembrie, Maraton MTB Bicaz

 • Etapa VIII – 28 Septembrie, Turul Masivului Ceahlău XCM

 • Etapa IX – 5 Octombrie, 7 MTB Real Sports

Cei interesaţi de condiţiile de participare pot consulta regulamentul competiţiei accesând pagina oficiala a MTB Cupa Moldovei” .

Premierea câștigătorilor ”MTB Cupa Moldovei”, va avea loc la Iaşi, capitala istorică a Moldovei, după ultima etapă din circuit – ,,7 MTB Iași Maraton,, în data de 05 Octombrie 2019,  pe baza punctajului acumulat până la final. Fondul de premiere este de minim 2000 de euro care poate fi suplimentat până la finalul competiţiei în funcţie de generozitatea sponsorilor şi partenerilor.

Tot cu acest prilej, a avut loc lansarea oficială și a concursului MTB Roman Maraton ediția a II-a, ce va avea loc în data de 13 Iulie 2019 şi va fi cea de a V-a etapă a MTB Cupa Moldovei.

Etapa de ciclism de la Roman, va consta în:

 • TRASEUL LUNG (lungime 77KM / diferenţă de nivel 1300 metri) adresat sportivilor profesionişti şi amatorilor antrenaţi, categorii de vârstă 19 – 60 ani

 • TRASEUL SCURT (lungime 42KM / diferenţă de nivel 500 metri) adresat sportivilor amatori, categorii de vârstă 14 – 60 ani

 • TRASEUL FAMILIAL şi CURSA POPULARA (lungime 25KM / diferenţă de nivel 200 metri) adresat copiilor între 10-14 ani însoţiţi de un adult şi bicicliştilor ocazionali.

 • TRASEELE PENTRU COPII cu o lungime adaptată mai multor categorii de vârstă, adresat copiilor între 7-14 ani fără însoţitor

 • CURSA FOTOLIILOR RULANTE, concurs pentru cei la care deplasarea pe roţi este mai mult decât un sport

Participarea la etapa de la Roman nu este condiţionată de participarea la celelalte etape ale MTB Cupa Moldovei. Concursurile sunt destinate atât sportivilor de performanță, cât și marei mase de cicliști, iubitori de natură, care au ales un mod de viață sănătos. Principala țintă constă în atragerea atenției asupra necesității de mișcare și determinarea acestora să practice sport, începând cu tinerii școlari, până la vârstele mai înaintate.

”Au început pregătirile pentru cea de-a doua ediție a MTB Roman Maraton, un eveniment care s-a bucurat, încă de anul trecut, de un mare interes din partea cicliștilor, fie ei profesioniști sau doar pasionați de sportul pe două roți. Mă bucur să aflu că, în acest an, evenimentul este dedicat inclusiv persoanelor care se află în fotoliile rulante, dar și tinerilor defavorizați, care sunt, astfel, încurajați să fie activi, să fie conștienți de importanța lor în comunitate.

Voi sprijini, și în calitate de primar, dar și personal, acest eveniment, care va avea loc pe 13 iulie, și sper ca un număr cât mai mare dintre noi să ne alăturăm inițiativei, să le spunem și celor din jur despre ea, să ajutăm prin voluntariat la buna organizare și, nu în ultimul rând, să facem cât mai multe mișcare”, a declarat Lucian Micu, primarul municipiului Roman.

 

Articolul precedentÎn Ștrandul Municipal din Piatra-Neamț au demarat lucrările de pregătire pentru sezonul estival 2019
Articolul următorOra Pământului, momentul în care milioane de oameni își arăta angajamentul față de Planetă