Ora Pământului, cea mai mare mișcare voluntară de mediu, va reuni încă o dată milioane de oameni din întreaga lume care-și arăta angajamentul față de Planetă.

Ora Pământului 2019 este un moment-cheie pentru oameni, companii, autorități să își folosească puterea pentru a face schimbări la nivel personal, dar și la nivel global, încât să protejeze natura de care depinde bunăstarea și dezvoltarea umanității.

„Facem un obicei din a respecta și a promova în fiecare an «Ora Pământului» și la Piatra Neamț, pentru că ne pasă de natură, de noi, de ceilalți și de cei care ne vor urma. Renunțăm măcar pentru un moment la autoturisme sau alte mijloace de transport neecologice și facem o plimbare cu bicicleta sau pe jos în centrul orașului.

Aducem cu noi lumânări tip candelă și vom transmite prin lumina lor un mesaj de mulțumire dragei noastre planete și de implicare personală în lupta de conștientizare și combatere a risipei. Facem asta pentru că acceptăm cu responsabilitate importanța economiei resurselor natural“, a declarat Mircea ALBU, coordonator eveniment din partea Asociaţiei Sens Civic.

În ultimul deceniu, Ora Pământului a inspirat milioane de oameni să ia atitudine pentru a stopa schimbările climatice sau pentru a contribui la alte inițiative menite să protejeze natura. Mișcarea a contribuit la crearea unei zone marine protejate de 3,5 milioane de hectare în Argentina, o pădure Ora Pământului de 2700 de hectare în Uganda și a ajutat la adoptarea unei noi legislații pentru protecția mărilor și pădurilor în Rusia. Anul trecut, Polinezia Franceză s-a mobilizat pentru a proteja 5 milioane de kilometri pătrați din mările sale pentru a conserva ecosistemele oceanice.

Participanții sunt invitați să aducă lanterne, lumânări sau obiecte luminoase pentru a întregi atmosfera. Indiferent de vremea de afară, se anunță un eveniment cald și prietenos, ce are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.” Andrei CARABELEA, preşedinte al Asociaţiei Sens Civic.

Organizatorii solicită participanților renunțarea la utilizarea lampioanelor. Dincolo de aspectul impresionant al „felinarelor zburătoare“, acestea pot provoca incendii devastatoare și chiar incidente aviatice. Pe lângă aceste riscuri există și certitudinea că toate aceste lampioane vor sfârși prin a deveni deșeuri.

Continuând tradiția începută în anul 2016, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, prin Programul Național Cantus Mundi, organizează evenimente muzicale cu ocazia „Orei Pâmântului” în București și în numeroase alte localități din țară, pe 30 martie 2019.

“Sub sloganul internațional “Dăruiește naturii din energia ta!”, în seara  evenimentului, peste tot în țară, copiii vor cânta și se vor bucura împreună, fără a apela la alte resurse de energie decât propria lor stare de bine. Repertoriul serii va include atât cântece cunoscute de către coriștii de toate vârstele, piese internaționale, cât și melodii folk, apreciate de publicul larg. a transmis  Lucreţia Stroici, coordonator al Programului Cantus Mundi în judeţul Neamţ.

 

Articolul precedentLansarea proiectului sportiv” MTB Cupa Moldovei”, cel mai amplu circuit de ciclism organizat în România
Articolul următorRobert Gavril, vicecampion național la 60 de metri plat