Deputatul de Neamț, vicepreședinte PNL, Laurențiu Leoreanu,  este îngrijorat că premierul Viorica Dăncilă, „campiona gafelor” va face evaluările miniştrilor. Deputatul de Neamț susține că întregul Cabinet Dăncilă este slab și propune o listă cu cinci miniștri care ar trebui remaniați. 

„Sunt îngrijorat că premierul Dăncilă, campioana gafelor, se ocupă de remaniere. Trebuie să o consiliez sincer şi nominalizez cinci miniștri care trebuie să plece urgent. Îmi exprim îngrijorarea că doamna Viorica Dăncilă, campioană cunoscută a gafelor, va face evaluările miniștrilor şi va decide cine trebuie să fie remaniat, deşi este ultima persoană care poate realiza o astfel de evaluare. Deși ar fi doar o peticire a unui guvern ce stă să se destrame, trebuie să o consiliez în mod sincer și bine intenționat pe doamna premier și să îi propun cinci miniștri care trebuie sa plece urgent, până nu e prea târziu. În mod clar, întregul cabinet Dăncilă nu are ce să caute la conducerea României, dar demiterea următorilor cinci miniștri este prioritatea zero: ministerele ar funcționa mult mai bine fără nicio conducere de acest gen”, a declarat Laurențiu Leoreanu, deputat PNL Neamț.

În opinia vicepreședintelui PNL, pe lista remaniaților ar trebui să se afle ministrul Educației, Valentin Popa, pentru greșelile din manualele școlare, dar și ministrul Agriculturii, Petre Daea, pentru felul cum a gestionat pesta porcină.

Valentin Popa trebuie să plece de la conducerea ministerului Educației Naționale pentru modul dezastruos în care a gestionat manualele școlare, pline de greșeli inacceptabile. PNL a criticat de la bun început crearea unei edituri unice și desființarea manualelor alternative și consideră că actuala soluție este o revenire la perioada ceaușistă în care o singură editură gestionează toate manualele, iar profesorii și elevii nu dispun de alternative educaționale.

De pe lista remanierilor nu poate să lipsească ministrul Agriculturii, Petre Daea, pentru incompetența de care a dat dovadă în chestiunea pestei porcine. Harta județelor afectate de virusul pestei se mărețte de la o săptămână la alta, România a înregistrat peste 70% din focarele de la nivelul Uniunii Europene, peste 300.000 de porci au fost uciși, ferme întregi au fost distruse, oamenii au rămas fără locuri de muncă și există riscul ca întreaga industrie de profil să fie falimentată”, a adăugat Laurențiu Leoreanu.

Pe lista deputatului nemțean se mai află și ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, ministrul Transporturilor, Lucian Şova și ministrul de Interne, Carmen Dan.

„Ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, trebuie să plece din funcție, în condițiile în care se pare că principala sa sarcină este să stea ascuns de ochii presei și să nu scoată un cuvânt, în timp ce proiectele ministerului pe care îl conduce bat pasul pe loc, așa cum și Lucian Șova, ministrul Transporturilor trebuie remaniat. Nu reiau șirul gafelor comise de Șova, reamintesc doar că proiectul autostrăzii Iați- Târgu Neamț-Târgu Mureș este complet ignorat de ministrul Transporturilor și că nu a fost depus nici măcar un proiect de finanțare din bani europeni pentru demararea construcției autostrăzii.

În egala măsură și ministrul Carmen Dan trebuie să plece din guvern, în numele oamenilor bătuți și gazați pe 10 august în Piața Victoriei la un protest pașnic. Vineri, Parchetul General a pus sub acuzare conducerea Jandarmeriei implicată în represiunea de pe 10 august, precum și un secretar de stat din MAI. Dar nu există nicio urmă de îndoiala că adevărații dirijori ai intervenției împotriva protestatarilor au fost Liviu Dragnea și Carmen Dan, iar acesta este motivul principal pentru care ministrul de Interne trebuie să plece urgent din funcție“, mai transmite Laurențiu Leoreanu.

 

Articolul precedentCSM Ceahlăul Piatra-Neamț, singurul club din Moldova care are echipe în Liga Elitelor U 19 și U 17
Articolul următorBărbat găsit mort în fața blocului (FOTO-VIDEO)