Revolta magistraţilor faţă de recenta ordonanţă care schimbă legile Justiţiei s-a extins și la Neamț. Astfel de proteste au fost anunțate în București, Timișoara, Brașov, Cluj și alte orașe din țară.

Vorbim deja despre o situaţie fără precent pentru că mai multe parchete și instanțe din țară, au anunțat, rând pe rând, că-și suspendă activitatea.

”Magistrații Tribunalului Neamț și a Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț au protestat față de modificările intempestive aduse legislației privind cariera magistraților pe calea unei ordonanțe de urgență, fără a fi justificată vreo situație excepțională a cărei reglementare să nu poată fi amânată și care să pună în pericol interesul public și nici a unei situații urgente care să împiedice consultarea corpului de magistrați și obținerea avizului Consiliului Superior al Magistraturii.

În ultima perioadă, magistrații sunt într-o continuă stare de alertă din cauza dezbaterilor intense în spațiul public a intențiilor de modificare a unor dispoziții legale care sunt de natură să afecteze activitatea și să pună la îndoială buna-credință și profesionalismul magistraților și care dau naștere unei stări de pericol la adresa independenței, prestigiului și credibilității justiției.

Statutul magistraților este aruncat în derizoriu prin cascada intervențiilor legislative adoptate în mod netransparent și fără consultarea celor care sunt direct afectați de acestea, cu consecința indirectă a deteriorării actului de justiție.

Solicităm celorlalte două puteri ale statului să respecte echilibrul puterilor în stat și să asigure o cooperare loială cu puterea judecătorească prin purtarea unui dialog real care să se reflecte în norme legale neechivoce și în acord cu principiile constituționale și recomandările Comisiei de la Veneția”, este mesajul judecătorului Alina Mihaela Palancanu

SURSĂFOTO: Facebook Alina Mihaela Palancanu
Articolul precedentDragoș Chitic: ”La această ediție a Târgului de Turism promovăm și turismul activ”
Articolul următorMii de copii din județul Neamț au părinții plecați în străinătate. Situație dramatică și la nivel național