„Pompierul de onoare al judeţului Neamţ” este maiorul Mihai Bogdan Burdulea. Absolvent al Facultății de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” din 2009, acum este comandant de detaşament în cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ.

În anul 1999, Mihai Bogdan Burdulea s-a gândit să devină militar impresionat  fiind de ținuta militară, așa că a urmat cursurile Liceului Militar din Câmpulung Moldovenesc. În clasa a XII-a s-a hotărât să devină pompier și deși de-a lungul carierei sale a avut și momente dificile, niciodată nu a regretat alegerea pe care a făcut-o. Dovadă că își face meseria cu pasiune stau calificativele anuale obținute. Astfel, în perioada 2012 – 2017 acesta a primit  doar „Foarte bun”.

În cursul anului 2018, maiorul Mihai Bogdan Burdulea s-a remarcat prin performanţe profesionale deosebite la intervenția în următoarele misiuni: incendiu la hala industrială din Târgu Neamţ (19 ianuarie 2018), intervenție de descarcerare în comuna Vânători-Neamţ (3 februarie 2018), incendiu la o moară în comuna Petricani (5 iunie 2018), incendiul de la Piaţa Centrală Târgu Neamţ (17 iulie 2018), salvarea de persoane (o femeie şi doi copii) surprinse de viitură din localitate Borca (30 iunie 2018), a condus acţiunile de intervenţie pe timpul manifestării fenomenelor meteo periculoase – inundaţii, din lunile iunie şi iulie 2018, pe raza localităţilor Borca, Farcaşa, Poiana Teiului şi Pipirig.

Maiorul Mihai Bogdan a participat la intervenţiile la care a fost declanşat „Panul Roşu de intervenţie” ca urmare a producerii următoarelor situaţii de urgenţă: degajarea microbuzului din canalul Bistriţa (în urma unui accident soldat cu nouă victime), salvare persoane din staţiunea Durău, ca urmare a ruperii unei balustrade (din care au rezultat 15 victime).

De asemenea, maiorul a condus pregătirea lotului sportiv al ISU Neamț pentru participarea la faza finală a concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă.

”Nu puteam să am aceste realizări fără ajutorul colegilor. Munca mea este una de coordonare și ca în orice echipă nu poți reuși dacă nu ai în spate un personal pregătit. În tot acest timp am avut parte de o echipă foarte puternică căreia țin să-i mulțumesc. Mulțumesc și conducerii ISU Neamț pentru încrederea acordată, pentru mine această recompensă reprezintă un impuls ca de acum înainte să fac lucrurile și mai bine”, a declarat maiorul Mihai Bogdan Burdulea.

 

 

Articolul precedentRomanul s-a înscris în competiția „Hai în pauza de mișcare”
Articolul următorJudețul Neamț, sub Cod Galben de vânt puternic