Un microbuz s-a răsturnat, aseară, în afara părții carosabile pe DN 12C, km 34+300, în albia pârâului Bicaz din zona Bicaz Chei, județul Neamț.

”În jurul orei 22.00, prin apel la 112 pompierii au fost solicitați să intervină la un accident rutier în comuna Bicaz Chei.
Un microbuz în care se aflau 9 persoane a căzut în albia râului Bicaz. Până la sosirea forțelor de intervenție persoanele din microbuz s-au autoevacuat.

La locul solicitarii s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD, pompierii voluntari din cadrul SVSU Bicaz Chei și o ambulanță de la SAJ.
Forțele de intervenție au scos din microbuz bunurile materiale (bagaje). Cu ajutorul unui utilaj pus la dispoziție de Primăria Bicaz Chei a fost scos microbuzul din râu. Nici o persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale”, informează ISU Neamț.

Accidentul s-a produs în condițiile unui carosabil umed, cu porțiuni cu zăpadă tratată cu antiderapant, în strat de sub 1 cm, la o temperatură a aerului situată în jurul valorii de 0 grade.

Traficul s-a desfășurat pe un sens, dirijat, în zonă fiind mobilizate echipaje ale Poliției, SMURD și Ambulanței.

Conform primelor informaţii oferite de reprezentanţii IPJ Neamţ, în microbuzul care pleca spre Anglia se aflau nouă persoane, inclusiv şoferul.

Din cauza poleiului, autoturismul a derapat şi a ajuns în albia pârâului.

Şoferul a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.

Articolul precedentAmenzi în valoare de 7 000 de lei pentru depozitarea deșeurilor provenite din construcții pe domeniul public (FOTO)
Articolul următor18 martie, termen final pentru depunerea concluziilor părților în procesul pentru Cheile Bicazului