Prefectul judeţului Neamţ, George Lazăr, a reprezentat astăzi 27 februarie, în instanță la Curtea de Apel Ploiești, interesele județului Neamț. Prefectul județului Neamț este însoțit în această acțiune de primarul comunei Bicaz Chei, Oniga Gheorghiță și de către domnul director Stâncel Simion al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Neamț, dar și de juristul Consiliului Județean Neamț.

Actualul proces în care s-a pronunțat prin hotărâre judecătorească Tribunalul Prahova în 2019 a început din anul 2014. La jumătatea lunii iunie 2019, magistrații Tribunalului Prahova au stabilit linia de hotar dintre județul Neamț și Harghita, astfel că zona Cheile Bicazului aparține acum orașului Gheorghieni și nu comunei Bicaz Che

„La acest termen de astăzi, Instituția Prefectului – Județul Neamț a depus în apărare acte noi pe care le-a comunicat și celorlalte părți cu privire la procedura încheierii proceselor verbal dintre unitatea administrativ teritorială Gheorgheni și unitatea administrativ teritorială Bicaz Chei, precum și o serie de documente ce privește modalitatea de încheiere a proceselor verbale, datând din aceeași perioadă privind stabilirea limitelor unității administrativ teritoriale Ghoergheni și limita unitaților cu care se învecinează.

S-a stabilit în data de 18 martie termen final pentru depunerea concluziilor părților. Am făcut acest act de prezență pentru a mă asigura că avem o apărare calificată, consider că este foarte important să ne utilizăm corect șansele și să ne pregătim bine apărarea. Voi fi prezent și la termenul din 18 martie pentru a susține cauza și pentru a depune concluzii în apărarea interesului legitim al județului Neamț. Mă voi bate pentru interesele nemțenilor privind respectarea legii și a limitei de hotar a județului Neamț și am mari speranțe că prin implicarea mea, în calitate de prefect, va duce spre o justă soluționare.”, a declarat prefectul județului Neamț, George Lazăr.

Articolul precedentMicrobuz răsturnat în pârâul Bicaz. Pasagerii și șoferul au scăpat nevătămați (FOTO)
Articolul următorAnsamblul coral „Laudamus” din Roman va participa la etapa zonală a Olimpiadei Corale