În perioada 8-14 aprilie 2019,la București va avea loc  Campionatul European de Lupte pentru seniori unde  Mihai Mihuț vrea să își apere titlul european cucerit în 2018.

Sportivul, descoperit, crescut și instruit la CS Ceahlăul Piatra Neamț,  va concura la Campionatul European și va încerca să câștige o nouă medalie de aur pentru România. Asta după ce în 2018 a triumfat la europenele seniorilor, la europenele sportivilor de la categoria U23 și și-a trecut în palmares medalia de bronz a mondialelor U23.

”Lui Mihai îi va fi foarte greu, dar este un sportiv determinat, ambițios și, consider eu, bine pregătit pentru această ediție a Campionatelor Europene. Adversarii grei vor fi din Armenia, Rusia și Georgia. Mihai va lupta la categoria ”63 kilograme”, după care, tot în 2019, va urma în categorie și va merge la mondialele seniorilor, unde are șansa de a se bate pentru un loc la Jocurile Olimpice din 2020. Dacă va termina în primii cinci în categoria sa la mondialele seniorilor, atunci va ajunge la Olimpiadă”, a declarat Ion Purcariu, antrenorul lui Mihai Mihuț la CS Ceahlăul.

Un mesaj transmis către Mihai Mihuț a venit de la colegul și prietenul său Dragoș Cîmpanu, campion național la seniori pentru CS Ceahlăul, care și-a anunțat prezența în sală alături de Mihuț și ceilalți sportivi români: 

”Merg să-l susțin pe Mihai Mihuț pentru că sunt un om de bază al galeriei României pentru acești luptători, poate că sunt chiar stâlpul galeriei române. Și el simte asta. Merg să-l susțin pentru că, exact ca în fotbal, noi cei din tribună devenim cel de-al doisprezecelea jucător. Merg la București pentru că îl iubesc pe Mihai Mihuț și mă mândresc cu el.

Având în vedere că îl cunosc de mic copil și-mi este ca un frățior mai mic, am fost sigur că el va fi (până acum), singurul copil ce mă va depăși la rezultate. Iar aceste este un fapt concretizat. Am crezut până și la ambele campionate europene din 2018 că va fi fruntaș. A fost. Am fost convins că la mondialele U23 din 2018 nu urcă mai sus de locul 3, ceea ce s-a și întâmplat. Îl simt și îl cunosc de o viață și cred cu tărie că, dacă nu v-a întâlni cel mai puternic adversar, sportivul din Rusia, până la semifinale, la acest Campionat European se va clasa cel puțin pe locul 3. Pe viitor dacă este la fel de responsabil, Olimpiada va fi ținta lui”.

Articolul precedentElevii Radu-Florin Alui-Ioan și Diana-Maria Hușanu, calificați la etapa națională a concursului „Alege! Este dreptul tău!”
Articolul următorLăcrămioara Nechita, medicul premiant la Concursul naţional de artă plastică „Nicolae Milord” (FOTO)