Alexandru, tânărul ars în urma exploziei de miercuri într-un apartament din Piatra-Neamţ, a ajuns la spitalul Grand Hôpital de Charleroi, din Belgia, ieri. Starea lui de sănătate este foarte gravă, potrivit Sorinei Pintea, ministrul Sănătăţii.

“Acum cinci minute am primit ultimul raport. Şansele sunt 50 – 50. Nu a putut fi operat, doar curăţate plăgile, pentru că starea lui este foarte gravă, dar medicul care îl ţine sub observaţie este optimist în ceea ce îl priveşte. Deşi starea lui este foarte gravă…”, a declarat  pentru realitateadesibiu.net Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, astăzi, la Sibiu. Vezi articolul AICI.

Tânărul ars în urma exploziei a fost transferat la o clinică din Belgia cu ajutorul unei aeronave aparţinând MApN.  Pe aeroport l-au așteptat echipe pregătite cu medici și salvări pentru transferul la spital, lucru de care s-a ocupat personal inclusiv consulul României în Belgia. Alături de el se afla tatăl lui.

Transportul pacientului a fost făcut cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală. Pacientul, aflat în comă indusă, cu arsuri de gradul III pe 75% din suprafața corpului, a fost asistat pe timpul zborului de către o echipă medicală SMURD din cadrul Spitalului de Urgență Floreasca și de o echipă medicală militară.

Articolul precedentDerby moldovean în Cupa României U17
Articolul următorMesaje pentru Alex: ”Fii pozitiv! Fii puternic!”, ”Noi suntem alături de tine!”