Guvernul a adoptat, luni 3 iunie, o ordonanță de urgență prin care se schimbă modul de alegere a președinților de consilii județene. Mai exact, aceștia vor fi din nou aleși prin vot uninominal de către cetățeni.

În urma adoptării de către Guvern a acestui act normativ,  primul care a criticat măsura a fost preşedintele Klaus Iohannis care a afirmat că PSD nu a înţeles nimic din alegerile europarlamentare pe care le-a pierdut într-un mod catastrofal şi umblă iar la cutia cu ordonanţe de urgenţă, încercând să schimbe regula jocului chiar în timpul desfăşurării lui, ceea ce este inacceptabil.

Astăzi, Partidul Național Liberal a depus o solicitare la Avocatul Poporului pentru a sesiza Curtea Constituțională cu privire la OUG privind alegerea președinților Consiliilor Județene subliniind că acest act normativ „încalcă grav” Legea fundamentală.

În aceeași linie au fost și declarațiile făcute de președintele PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc. Mai mult acesta solicită Guvernului să se mai dea un OUG prin care să se revină la alegerea în două tururi.

”Faptul că în aceste zile s-a dat o Ordonanță de Urgență pentru modificarea alegerii președinților Consiliilor Județene, ne arată că cei de la PSD nu au înțeles mesajul transmis de majoritatea românilor, prin votul lor din data de 26 mai.

Este normal să avem un vot în două tururi pentru primari și pentru Consiliul Județean. Cei care fac aceste greșeli crezând că atunci când sunt la guvernare fac legi favorabile pentru atunci când vor fi în Opoziție, se înșală crezând ca le sunt favorabile perpetuu. Timpul va dovedi că am dreptate.

Solicit ca așa cum s-a dat OUG acum, să se mai dea un OUG să se revină la alegerea în două tururi, ca să fie dreptate până la capăt. PNL susține alegerea primarilor în două tururi, are o inițiativă de lege depusă în acest sens încă din 2017, pe care o susținem în continuare”, a declarat Mugur Cozmanciuc, președinte PNL Neamț.

Articolul precedentAccident rutier cu victimă încarcerată. A intrat cu mașina într-o autobasculantă (FOTO)
Articolul următor108 de clase la liceu și 58 de clase pentru învățământul profesional vor fi în Neamț în anul școlar 2019-2020