Un grup de muncitori care a executat, duminică 9 decembrie, o reparație la o linie de transport de energie electrică în zona Vârfului Toaca nu a mai găsit drumul de întoarcere și a apelat la salvamontiști pentru a coborî în siguranță.

Salvamontiștii au intervenit în regim de urgență maximă pentru că frigul de peste noapte să nu le afecteze starea de sănătate muncitorilor sau animalele sălbatice, terenul accidentat și zăpadă din zona să nu le pună viața în pericol. După o acțiune de salvare care a durat aproximativ trei ore, echipa de muncitori se afla în siguranță în baza Durău.

”Echipa care lucrat la avaria electrică din zona Vârfului Toaca și care a început coborârea după lăsarea întunericului a rămas fără lumină la lanternele frontale cu care erau dotați,( probabil bateriile sau acumulatorii acestora fiind afectați de temperatura negativă potențată de vânt.) În jurul cotei 1 250m au pierdut traseul care-i ducea în Stațiunea Durău și au deviat pe un traseu care duce la Cascada Duruitoarea.

Când și-au dat seama că nu se mai pot orienta și după o zi de muncă la altitudine efectele epuizării fizice au început să apară, au luat decizia corectă și au sunat la 112. Echipa de intervenție i-a găsit în zona Poiana lui Nican, de unde au fost coborâti cu tot cu echipament, în Stațiunea Durău ”, informează Salvamont.

 

Articolul precedentAltfel de „artificii” la Târgul de Crăciun la Neamț. A luat foc un tabloul electric (VIDEO)
Articolul următor10 unități de învățământ din Neamț s-au înscris în campania ”Susține igiena în școli”