Institutul Naţional de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare hidrologică de COD PORTOCALIU  de inundații valabilă  în perioada 20.06.2019 ora 20:10 – 21.06.2019 ora 03:00.

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE INUNDAȚIE

Bazine afectate:

Râurile mici din bazinele hidrografice: Bistrița – afluenții aferenți aval Ac. Izvorul Muntelui

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 20.06.2019 ora 20:10 – 21.06.2019 ora 03:00

COD PORTOCALIU

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitațiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE  pe râurile mici din bazinele hidrografice: Bistrița – afluenții aferenți aval Ac. Izvorul Muntelui, județele: Harghita, Neamț, Bacău.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe afluenții aferenți sectorului aval S.H. Straja – amonte S.H. Frunzeni.

In funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea  evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră”.

Articolul precedentAl doilea COD ROȘU în Neamț în ultimele 24 de ore
Articolul următorPeste 100 de elevi au petrecut „O zi în Parcul Natural Vânători Neamț” (FOTO)