Marius Irimia, unul din cei mai buni și productivi „căutători” de tezaure din judetul Neamț, a ajuns, neinvitat, la un vernisaj al descoperirilor sale arheologice.

Evenimentul a avut loc astăzi, 26 octombrie, la ora 11:00, la Muzeului de Istorie și Arheologie Piatra-Neamț. Conform comunicatului trimis de cei de la Complexul Muzeal: în încheierea evenimentului a avut loc deschiderea expoziției temporare – Tezaure monetare romane. Arheologie, detecție, pasiune. Expoziția prezintă descoperirile monetare realizate de către inginerul silvic Marius Irimia, cu ajutorul detectorului de metale, în perioada 2013-2017.

Ei bine, Marius Irimia a ajuns „străin” la propria expoziție.

Buna prieteni! Am fost la vernisaj, chiar daca nu am fost invitat,… unii dintre ei au cam inlemnit cand m-au vazut. Singurii oameni care mă asteptau erau 2 doamne de la presa, care au ramas si ele mute cand le-am spus ca am venit neinvitat. Pana si politistul de la Patrimoniu a ramas surprins cand a auzit ca nu am fost invitat. El credea ca eu am organizat evenimentul. Per total a fost bine….. nu am fost invitat nici macar sa ma prezint.

Cel mai mult m-a bucurat faptul ca am putut admira tezaurele predate de mine, moment in care m-au navalit multe amintiri frumoase. Pentru cei care nu ma cunosc personal, eu sunt un om foarte modest, mereu nemultumit de mine, dar cand am vazut o intreaga sala doar cu descoperirile mele, mi-am dat seama ca in 5 ani am realizat totusi CEVA. Chiar as putea sa afirm ca sunt MANDRU DE MINE. Eu un sentiment minunat sa fii inconjurat de vitrine in care sunt expuse doar tezaure descoperite de tine.

Chiar daca nu ma baga nimeni in seama, chiar daca eram o umbra printre ei (doar nume academice), eu eram singura persoana de acolo care putea sa vada dincolo de imagine. Toti de acolo urmareau doar finalul „filmului”, pe cand eu eram priviligiatul si norocosul care a urmarit tot „filmul”. Eu puteam sa vad bucuria, emotia, trairea, povestea din „spatele” vitrinei. Eram singurul care putea sa vada „sufletul” vitrinei. Frumoase sentimente m-au navalit si astazi, la multa vreme de cand am facut descoperirile. – este mesajul postat pe Facebook de Marius Irimia.

Articolul precedentTribunalul Neamț îi dă câștig de cauză lui Laurențiu Dulamă
Articolul următorProiect IPJ Neamț: un nou sediu pentru Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv