Fostul vicepreședinte CJ Neamț, Laurențiu Dulamă, a câștigat, conform unei decizii a Tribunalului Neamț, procesul în care a cerut anularea actului administrativ prin care a fost suspendat din funcția de consilier județean, implicit din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean.

Decizia Tribunalului Neamț nu este definitivă.

Reamintim că Laurenţiu Dulamă a rămas de joi, 26 aprilie, fără mandatul de consilier judeţean şi, implicit, fără funcţia de vicepreședinte, prin ordin al prefectului judeţului Neamţ.

Motivul a fost incompatibilitatea: soţia lui Laurenţiu Dulamă este acţionar la o societate care administrează cimitirele din Piatra-Neamț, iar societatea are contract de prestări servicii (pentru apă şi canal) cu Apa Serv (firmă subordonată Consiliului Județean Neamț)

Admite, în parte, acţiunea formulată de reclamantul Dulamă Laurenţiu Cristinel în contradictoriu cu pârâţii Instituţia Prefectului – Judeţul Neamţ, Judeţul Neamţ şi Consiliul Judeţean Neamţ prin Preşedinte. Anulează referatul nr. 5638/25.04.2018 privind încetarea de drept a mandatului de consilier judeţean a reclamantului precum şi Ordinul nr. 119 din 25.04,2018 privind încetarea de drept a mandatului de consilier judeţean a reclamantului, emise de Prefectul Judeţului Neamţ. Anulează referatul constatator cu nr. 9.766 din 24.05.2015 precum şi Hotărârea cu nr. 99 din 30.05.2018 emise de Consiliul Judeţean Neamţ, prin care a fost declarat vacant locul de consilier judeţean ocupat de reclamant. Respinge cererea de anulare a actelor de soluţionare a plângerilor prealabile, ca lipsită de interes. Obligă pârâtul Consiliul Judeţean Neamţ la repunerea reclamantului în situaţia anterioară actelor administrative anulate, respectiv la repunerea reclamantului în funcţiile de consilier judeţean şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Obligă pârâtul Consiliul Judeţean Neamţ, la plata tuturor îndemnizaţiilor lunare avute de la momentul emiterii actelor administrative anulate şi până la repunerea reclamantului în funcţie efectiv. Obligă în solidar pârâţii la plata sumei de 10.000 lei către reclamant, reprezentând daune morale. Obligă în solidar pârâţii la plata sumei de 4.720 lei către reclamant, reprezentând cheltuieli de judecată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare, ce poate fi depus la tribunalul Neamţ. Pronunţată în şedinţa publică din 26.10.2018. – notează decizia instanței

SURSĂfoto: Facebook
Articolul precedentDuelul CSM Ceahlăul – FC II Botoșani, condus de o brigadă de femei arbitri
Articolul următorNeinvitat la propriul vernisaj