O statuie a lui Caragiale, în mărime naturală, va fi amplasată în Piatra-Neamț. Proiectul aparține scriitorului Adrian Alui Gheorghe și, după cum spune acesta, va fi realizat în cel mult un an de zile. 

”Cu ajutorul echipei liberale voi putea să continui proiectele demarate. Este vorba despre statuia lui Caragiale. Înainte să fiu ”executat” aveam proiectul în sine dimensionat, iar statuia urmează să fie realizată de un mare artist – Lucian Tudorache. Găsisem inclusiv sponsori și spațiu unde să fie expusă în Piatra-Neamț. Drept urmare, acum vom duce la capăt acest proiect. Sponsorii au rămas și în cel mult un an vom avea la Neamț o statuie a luiI. L. Caragiale în mărime naturală. Caragiale a fost în Neamț și Piatra Neamț revizor școlar, sunt multe lucruri legate de Neamț in biografia lui Caragiale”, a declarat scriitorul Adrian Alui Gheorghe.

Scriitorul Adrian Alui Gheorghe a fost numit consilierul onorific, pe probleme de cultură, al președintelui PNL Neamț Mugur Cozmanciuc. El se va ocupa, în primul rând, de coordonarea și gestionare Clubului Liberalilor, de la Neamț, care va organiza, lunar, dezbateri cu reprezentanți de seamă, din toate domeniile, din județul Neamț și din România.

”Al doilea proiect pe care i l-am propus domnului Mugur Cozmanciuc și domnului Dragoș Chitic  a fost aceea de  a crea un Club Liberal, unde se vor organiza întâlniri lunare, pe teme diverse, care să exprime tendințele din societate. Clubul liberal nu este unul al ideologiei liberale neapărat, ci al manifestării culturale, liberale, spirituale, civice”, a adăugat scriitorul.

 

Articolul precedentZâmbetele copiilor, mulțumirea organizatorilor proiectului desfășurat la Punctul de lectură și împrumut Speranța
Articolul următorPlanul de școlarizare și organizarea rețelei școlare în Neamț pentru anul 2019-2020