Cinci medici ai Secţiei Ortopedie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind acuzați de luare de mită.

Direcția Generală Anticorupție (DGA) a făcut, marți, 7 percheziţii, dintre care două la sediul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț şi a pus în executare 5 mandate de aducere față de tot atâtea persoane suspectate de săvârșirea unor fapte de corupție.

Cnoform DGA, marți, 5 martie 2019, lucrătorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciile Judeţene Anticorupţie Neamţ, Iaşi, Suceava şi Vaslui, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunal Neamţ, au efectuat 7 percheziţii, dintre care două la sediul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț şi au pus în executare 5 mandate de aducere față de tot atâtea persoane suspectate de săvârșirea unor fapte de corupție.

Activitățile au fost derulate într-un dosar penal constituit ca urmare a sesizării din oficiu a lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Neamţ, ce vizează fapte de corupţie săvârşite de medici din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ – Secţia Ortopedie şi Traumatologie, în legătură cu îndeplinirea actului medical.

În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate înscrisuri relevante pentru cauză, precum şi importante sume de bani.

Faţă de 5 medici din cadrul acestei secţii, procurorul de caz a luat măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

În cauză se efectuează cercetări şi faţă de alte persoane.

Acţiunea a fost sprijinită de Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului Neamţ, Direcţia de Operaţiuni Speciale – Brigada de Operaţiuni Speciale Suceava şi Direcţia Generală Anticorupţie – Direcţia Anchete.

SURSĂfoto: arhivă
Articolul precedentCod galben de vânt puternic în zona montană a județului Neamț
Articolul următorIonel Arsene: ”Nu știu dacă este cea mai bună măsură să lași o secție întreagă în doar doi medici”