Ofițerii DGA au efectuat, joi, o activitate de informare și conștientizare anticorupție la Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț. În urmă cu un an, tot pe 5 martie, în urma unor percheziții făcute de ofițerii DGA la spital, 5 medici au fost reținuți pentru luare de mită

La fix un an de zile după descinderea de la Spitalul Județean, ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Neamț au desfășurat o activitate de informare și conștientizare anticorupție.

Cu acest prilej au fost distribuite materiale informative de prevenire a faptelor de corupție cadrelor medicale din secția de ortopedie, dar și pacienților și însoțitorilor acestora aflați în incinta unității medicale.

Ținând cont de riscurile mai mari sau mai mici la corupție ale unor instituții publice, activitățile de prevenire ale D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Neamț, urmăresc îndeaproape sectoarele vulnerabile către care se orientează în transmiterea mesajelor anticorupție astfel încât să fie evitate acțiunile de combatere.

În acest context, acțiunea de prevenire desfășurată ieri la Spitalul Județean de Urgență Neamț are la bază conștientizarea și informarea corectă a cadrelor medicale cu privire la riscurile penale în situația condiționării actului medical, precum și a cetățenilor care încă mai au în obișnuință practici neconforme cu legea.

Tuturor celor care s-ar putea afla în situația de a sesiza o faptă de corupție li s-a adus la cunoștință faptul că pot face cu ușurință cest lucru prin apel gratuit, din orice rețea de telefonie mobilă sau fixă, la call center anticorupție 0800.806.806.

Articolul precedentExpoziție cu uniforme militare de jandarmi la Piatra Neamț
Articolul următorNu a păstrat distanța corespunzătoare și a provocat un accident