Bogdan Gavrilescu, președintele PMP Neamț este convins că la europarlamentare filiala partidului pe care îl conduce va scoate un scor istoric. De aceea este dispus să țină un pariu. Dacă PMP Neamț nu va scoate peste 8% la alegerile din mai 2019, va renunța la președenția filialei.

”Cred că PMP va scoate un scor istoric la nivel  național, dar și în Piatra-Neamț și  Neamț. Dacă filiala Neamț nu scoate peste media pe țară a partidului, eu sunt cu mandatul pe masă. Nu are sens să continui dacă PMP-ul nu e în creștere.

Decizia de a juca cu mandatul pe masă, îmi aparține. La județ vorbim de 7-8%. Nu este un procent greu de realizat dacă iau în calcul doar baza noastă de date cu membrii. La o prezență de 30%, cred că putem depăși procentul pe care mi l-am propus.

Cred că Organizația  PMP Piatra-Neamț va scoate peste 15%. Nu vorbim de decapitări , dar cine nu scoate 5% ar fi normal să facă un pas în spate, să rămână membru, să preia altcineva conducerea care poate aduce și plus valoare organizației”, a declarat Bogdan Gavrilescu, președintele PMP Neamț.

”Noi ne bază pe niște calcule când vorbim de procentul de 15 %. Avem 4 000 de membrii PMP în Piatra-Neamț. La europarlamentare primii doi candidați fie că vorbim de președintele Băsescu, fie de Eugen Tomac vor mai trage 2 000 de voturi pe Piatra-Neamț. Cu 6 000 de voturi, la 40 000 de votanți estimați, avem cele 15 procente. Este un calcul pe care l-am făcut și care în acest moment stă în picioare”, a declarat Cristian Sauciuc, președinte interimar PMP Piatra-Neamț.

Popularii nemțeni mai au un atu când fac aceste calcule. Pe lista de candidați la europarlamentare va fi și un nemțean, dar deocamdată identitatea acestuia nu a fost dezvăluită.

 

 

Articolul precedentPrincipalele puncte discutate de reprezentanții asociațiilor civice cu premierul la Palatul Victoria
Articolul următorDeputat de Neamț: ”Ministerul Culturii nici nu spune care e soluția de compromis și nici conținutul de bază al Directivei privind drepturile de autor pe piața unică digitală”