Dacă în ultima zi a lui 2018, primarul orașului Târgu Neamț anunța mare petrecere în noaptea de Revelion, iar pe scenă urmau să urce Ansamblul Folcloric Ținutul Zimbrului și solista Delia Cojocariu, din cauza lipsei sonorizării, în noaptea dintre ani târgnemțenii au avut parte doar de focuri de artificii. Și pentru că trebuia găsit un țap ispășitor acesta a fost găsit în persoana lui Ionuț Gugiu, directorul Casei de Cultură din oraș.

Demisia solicitată public de către primar nu a întârziat să apară, iar directorul Casei de Cultură a renunțat la funcția ocupată prin concurs în urmă cu doi ani. Ionuț Gugiu, într-o postare pe o rețea de socializare,și-a explicat gestul ,a descris ce s-a întâmplat de fapt în noaptea de Revelion și le-a mulțumit colaboratorilor.

”În urmă cu câteva momente mi-am depus demisia din funcția de manager al Casei Culturii „Ion Creangă”.Aceasta va fi singură declarație pe care o voi da pe marginea acestui subiect, în încercarea de a lămuri câteva aspecte. Nu am fost și nu mă simt deloc responsabil pentru cele întâmplate în seară de Revelion.

Vineri după-amiază(28 decembrie) am fost contactat de personalul din primăria Tg Neamț pentru a contracta o firma în vederea asigurării sonorizării pentru data de 31 decembrie. Am acționat în acest sens, am realizat toate demersurile procedurale și am fost asigurat că înțelegerea este înțelegere( având martori la această discuție telefonică).

Pe data de 31 la ora 23:30 am fost informat că cei cu sonorizarea nu s-au prezentat în centrul orașului așa cum ne fusese înțelegerea, fiind mult prea târziu pentru a putea rezolva problema.

Prin câștigarea acestui post de manager am acceptat o provocare personală, aceea de a face mai vizibilă această instituție, publicului din Târgu-Neamț. Cred că am reușit, acest lucru reflectându-se în numerele din bilanțul financiar anual și în numărul de spectacole susținute, nu doar anunțate și apoi anulate din lipsa publicului.Totodată, ca și manager am încercat eu să rezolv problemele apărute zilnic și să nu apelez mereu la cei din primărie.
Îmi pare rău că acest mandat de doi ani s-a terminat printr-un oarecare circ al cărui spectator am fost.

Aș dori să mulțumesc pe această cale personalului Casei de Cultură care m-a înțeles și cu care am colaborat foarte bine pe parcursul celor 2 ani”, este mesajul postat de Ionuț Gugiu pe Facebook.

SURSĂFOTO: Facebook
Articolul precedentNou-născut mort în Ajun de Bobotează
Articolul următorPietreniilor care plătesc impozitul până la 31 martie 2019 li se acordă o bonificație de 5%