Salvamontiștii nemțeni avertizează asupra riscului crescut de avalanșe în Masivul Ceahlău, mai ales pe versanții nordici. De asemenea aceștia reamintesc că traseul montan care urcă prin cascada Duruitoarea rămâne închis cel puțin până pe 10 mai. 

”Datorită temperaturilor scăzute , în zona montană înalta stratul de zăpadă este deosebit de mare ,cu precădere pe versanții nordici. Deoarece foarte mulți turiști au solicitat informații despre starea traseelor, precizăm că ,cu excepția traseului care urcă prin Cascada Duruitoarea toate celelalte sunt accesibile bineînțeles cu echipament de iarnă.

Acelor turiști mult prea experimentați care critică măsurile noastre de prevenire a accidentelor și care au început deja să parcurgă ruta menționată, le comunicăm că în ultimele zile cel puțin două avalanșe au măturat potecă turistică . Din fericire nu a fost nimeni în zonă .

Luând în calcul prognoza lunii aprilie,estimăm că restricțiile pe traseul Durau-Cascadă Duruitoarea -Piciorul Șchiop- Cabana Dochia, se vor ridică cel mai devreme în jurul datei de 10 mai”, informează Salvamont Neamț.

SURSĂFOTO: Salvamont Neamț
Articolul precedentCurățenia de primăvară este în toi în municipiul Roman
Articolul următorTeatru stradal, ateliere meșteșugărești, lupte demonstrative, jonglerii cu steaguri la Sărbătoarea Curții Domnești