Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț omagiază personalitatea militantului pentru drepturile omului Martin Luther King, joi, 4 aprilie (04.04 sau 4/4) 2019, la 51 de ani de la asasinarea acestuia, în cadrul Proiectului 4/4 Pentru Prieteni, lansat de Ambasada Statelor Unite în România împreună cu American Councils for International Education.

Sub genericul „Voluntariat și responsabilitate civică – să cunoaștem și să respectăm drepturile omului!“, Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț desfășoară voluntariat și ateliere creative la Complexul de Servicii Comunitare pentru Protecția Copilului „Ion Creangă“ Piatra-Neamț (lecturi și desene „Pinochio“– ora 12:30), la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Alexandru Roșca“ Piatra-Neamț (atelier de lectură și experimente „Călătorie printre ierburi și lumină“, Ora să ȘTIM – ora 11:00), la Centrul Social „Pietricica“ Piatra-Neamț (lecturi, recital de poezie și donație de carte – ora 11:00) și, începând cu ora 13:00, la sediul central, în Sala Info-Club 2, unde va avea loc prezentarea personalității și activității lui Martin Luther King și a temei „Ce poți face tu pentru ceilalți“.

Întâlnirea de la bibliotecă are ca invitați elevi ai Colegiului Tehnologic Administrativ Economic Piatra-Neamț și își propune aducerea în atenție a vieții și personalității lui Martin Luther King, luptător împotriva segregării rasiale și a discriminării, un vis al fiecărui om, indiferent de rasă, limbă sau convingere religioasă.

Proiectul 4/4 Pentru Prieteni a fost lansat de Ambasada Statelor Unite în România împreună cu American Councils for International Education, fiind inspirat de gândurile remarcabilului activist american dr. Martin Luther King, Jr.: „Întrebarea cea mai stringentă și importantă a vieții este: ce faci pentru ceilalți?“.

Articolul precedentVeste bună: a scăzut numărul cazurilor de gripă, dar și cel infecțiilor respiratorii acute și a pneumoniilor
Articolul următorStimularea interesului pentru lectură a celor mici prin proiectul „Prietenie… pe o… sfoară…“, la Biblioteca Județeană